Временни противоепидемични мерки са въведени на територията на Област Видин

...
Временни противоепидемични мерки са въведени на територията на Област Видин
Коментари Харесай

Въвеждат COVID мерки и във Видин до края на август

Временни противоепидемични ограничения са въведени на територията на Област Видин до 26 август. В  Многопрофилната болница за интензивно лекуване (МБАЛ) „ Св.Петка “  десет са пациенти с COVID-19, сподели пред Българска телеграфна агенция шефът на здравното заведение доктор Ивета Найденова. Състоянието им все още не е тежко. Тя посочи, че в последните няколко дни се усилва броят на постъпилите пациенти, инфектирани с Коронавирус -19, за които се постанова болнично лекуване.

Увеличението на броя на заболелите наложило отварянето отпреди три дни на заразен бранш, в който да постъпят болните, само че това е за сметка на понижаване потенциала на отделението по Пулмология. Според доктор Найденова, сега във Видинска област публично по данни на Единния информативен портал инфектираните за последното денонощие с COVID-19  са 24, само че действително скритата заболеваемост е доста по-висока. Д-р Найденова добави, че незабавно здравното министерство  и страната би трябвало да трансформират настоящите разпореждания, да дават безвъзмездни проби за коронавирус зараза на персоналните лекари и нормативно да решат въпросите със заплащането на коронавирус пътеките за тези здравни заведения, в които не действат инфекциозни отделения, а се употребява потенциалът, какъвто е случая във видинската болница.

Временните противоепидемични ограничения са въведени на територията на Област Видин  със заповед на шефа на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) доктор Венцислав Владински и са мощ от 29 юли  до 26 август в това число.

Мерките включват носене на защитна маска в лечебни заведения, аптеки, оптики, в профилираните институции за даване на обществени услуги и в обществените услуги от резидентен вид за деца и възрастни; наложително съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 м. на открити публични места, на които има скупчване на хора; постоянно проветряване и стерилизация на работните места; при опция и по преценка да се сътвори опция за работа в отдалечена форма, да се откри работно време с променливи граници или работа на смени; осъществяване на засилен утринен филтър в детски заведения за недопускане на деца с клинични признаци за COVID-19, както и за други остри заразни заболявания. Носенето на маски не е наложително за деца до 6-годишна възраст, се прецизира в заповедта на шефа на РЗИ-Видин. 

24 са новите случаи на инфектирани с COVID-19 пациенти в област Видин през последните 24 часа, 42-ма са ново инфектираните с област Монтана и най-вече -76 са в област Враца, сочат данните на Единния информативен портал. От началото на пандемията във Видинско  са сложени 38 367 имунизационни дози, 17 350 лица са със приключен имунизационен курс, 7 792 -ма са с сложена бустерна доза и 538 лица имат и втора бустерна доза.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР