Време е за голямото шоу в Париж! Карлос Алкарас и

...
Време е за голямото шоу в Париж! Карлос Алкарас и
Коментари Харесай

Карлос Алкарас срещу Новак Джокович - анализи, коефициенти и очаквания

Време е за огромното шоу в Париж! Карлос Алкарас и Новак Джокович ще излязат този следобяд в полуфинален конфликт на Ролан Гарос, като съвсем всички експерти чакат това да е същинският край в шампионата. Джокович играе за спечелването на рекордна 23-та купа в историята на Големия шлем, а също така има действителни шансове да измести младока от международния връх, в случай че през днешния ден го победи и след това завоюва трофея.

Алкарас пък ще се опита да потвърди, че неслучайно е пред именития сърбин в подреждането на ATP и една победа в Големия шлем несъмнено значително ще ни покаже по какъв начин към този момент имаме промяна на поколенията и точно 20-годишният играч е новият доминант в спорта. Битката сред двамата най-хубави тенисисти в света ще започва в 15:45 часа българско време, а дано с вас да поразсъждаваме по какъв начин всеки от тях би могъл да доближи до триумфа:

Съперничество:

Досега двукратният първенец и испанецът са се срещали единствено един път, когато през предходната година Карлитос надви след тайбрек в третия сет на полуфиналната фаза от Мастърса в Мадрид. Оттогава обаче Алкарас е прогресирал извънредно доста в играта си, а балканецът също тогава не се намираше в пикова форма, тъй че не считам въпросната среща за изключително сериозен фактор. 



Истината е, че топ поставеният играе по-добре в хода на целия шампионат, само че тенисът е борба на стилове и всеки мач е изцяло самостоятелен от предходния. Точно заради това, то досегашните дуели не са от толкоз огромно значение, тъй като Джокович може да предложи напълно друго тестване пред международния номер едно, както и противоположното.

Какво би могло да изведе Карлос Алкарас до триумфа?

Носителят на трофея от US Open разполага с един от най-хубавите кик сервиси в тениса, посредством който е кадърен да затрудни съществено даже човек с ретурите на неговия сегашен противник. Ноле е неоспорим доминант във връзка с посрещането в историята на тениса, само че има компликации, щом топката е ориентирана към неговия бекхенд и се подвига над равнището на раменете му.

Тогава нормално ще последва относително пай ретур, а младокът е в положение да приключва топката непрестанно посредством бързи комбинации, пласирайки уинър още след втория удар. Водачът в схемата би могъл също по този начин да прибягва до промяна на темпото с високи дълбоки топки, които биха му дали опция да нападна мрежата, където се усеща извънредно убеден в личните си благоприятни условия.

Условията също са сериозен бонус за ибериеца, тъй като кортът ще му разреши да има нужното време, с цел да господства с безпощадния си форхенд и изцяло да задава темпото на игра. " Филип Шатрие " е евентуално едно от най-бавните тенис уреди, а това се трансформира в сериозен проблем, когато от другата страна на мрежата е застанал играч, който доближава и до привидно най-невъзможните топки.

Вариацията на Алкарас е друго негово съществено преимущество. Категорично международният номер едно е състезателят с по-разнообразна селекция от удари и обича да рискува тъкмо в моментите на най-сериозно напрежение.



 

Това е радикално друг метод с този на по-опитния тенисист, защото той просто се трансформира в една стена за връщане на топки, която не може да бъде преодоляна, само че Карлитос несъмнено не е Карен Хачанов, чийто тенис е изцяло едноизмерен и може да изненада Джокович с къси топки и офанзиви към мрежата във всеки един вероятен миг.

Къде се крият преимуществата на Новак Джокович?

36-годишният деец е изиграл невероятните 44 полуфинала в Големия шлем, до момента в който това ще е едвам вторият подобен за неговия конкурент, само че нямам доверие това да е чак толкоз сериозен
бонус за Джокович, тъй като Алкарас към този момент е " мейджър " първенец и десетки път ни е потвърдил по какъв начин не се опасява от най-големите провокации в спорта.

Двукратният първенец би могъл да взаимства метода на Яник Синер, защото точно италианецът се явява евентуално най-тежкия противник до момента в кариерата на Алкарас, а Джокович и Синер имат много сходства в играта си. Балканецът би трябвало да се опита да е доста по-агресивен от нормално, отнемайки от времето за реакция на топ поставения.

Испанецът се усеща доста по-комфортно, когато води играта и необезпокоявано може да извършва своя форхенд с необятен размах, единствено че Ноле би трябвало да отстрани това негово преимущество и да се старае разиграванията да бъдат неутрални. По този метод, то мощта на по-високоранкирания състезател ще бъде в огромна степен обезвредена и той ще търси нападателни продължения от извънредно неизгодни позиции на корта, което ще докара до сериозен брой непредизвикани неточности от неговата ракета.



Определено сърбинът има преимущество в най-важната категория, а точно комбинацията сред сервис и ретур. Джокович би трябвало да печели повече лесни точки с началния си удар, както и да вкарва повече топки в игра, щом застане на линията за посрещане, а това може да направи разликата при толкоз изравнени сили на корта.

Очаквания и коефициенти:

Ако има състезател, който в никакъв случай не можеш да отпишеш, то това е Новак Джокович, само че даже пред него към този момент има предели и ми е мъчно да допускам, че и този път неразрушимата душeвност на сърбина ще му разреши да пречупи международния номер едно, имайки поради, че клей сезонът надалеч не върви по проект за 22-кратния първенец от Шлема, който не е имал действителен тест до момента в конкуренцията и не съм сигурен, че ще има силите да устои на вихрения тенис в осъществяване на състезателя в най-хубава форма от началото на Ролан Гарос.

Букмейкърите също дават известно преимущество на Алкарас, предлагайки коефициент от 1.44 за негов краен триумф, до момента в който ставката на сърбина демонстрира 2.75, въпреки че тези предварителни прогнози не са гаранция за развиването на срещата и ние се надявам, че ще станем очевидци на едно незабравимо тенис представление, което вие ще може да наблюдавате на нормалните линкове в Tennis.bg!

 

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР