Враца. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители

...
Враца. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители
Коментари Харесай

Председателят на парламента Цвета Караянчева на връх Околчица: Днес повече от всякога се нуждаем от Ботев, от думите и заръките му

Враца. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители участваха на връх Околчица във всенародното поклонение във връзка Деня на Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България. Председателят на Народното събрание се включи в обичайния поход до върха, който потегли рано сутринта от село Паволче. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . На честването бяха българите, които преди седмица потеглиха „ По стъпките на Ботевата чета “.
Председателят на Народното събрание одобри рапорта на началника на почетния часовой и произнесе слово във връзка 142-та годишнина от подвига на Ботев и неговите четници.
Днес повече от всеки път се нуждаем от Ботев, от думите и заръките му, тъй като живеем в свят, изпълнен с вражди и безредици и продължаваме да се борим за заслужено публично устройство и нов международен ред, съобщи Цвета Караянчева. Сега повече от всеки път са ни нужни разсъдък и помиряване, нужни са ни мощни водачи и светли образци, добави тя.
Трябва да помним нашите герои, починали за свободата на България, поради които през днешния ден сме тук, и да помним веруюто на Ботев, че българският народ може самичък да гради бъднините си, че има право да бъде пръв измежду равни и няма кой да изтрие това, което са ни завещали дедите ни, означи в словото си ръководителят на Народното събрание.
Ботев ни научи, че няма власт над оная глава, която е подготвена сама да се отдели от плещите си в името на свободата, уточни ръководителят на Народното събрание. Няма друга персона в духовния мавзолей на нацията, която да изпълва с такова наличие думите иго и независимост, обич и ненавист, добави Цвета Караянчева. По думите й делата му са духовен справочник и опора за нас. И през днешния ден словата му звучат като да са писани в настоящо време и нямат равни по влияние, уточни тя.
Председателят на Народното събрание означи, че тачим Ботев като избавител, като мъдрец и бунтовник, родолюбец и хуманист, борeц за народовластие, за тъждество и приятелство. Ботев се е трансформирал в образец и мерило за кураж, за дълг и висша всеотдайност, акцентира Цвета Караянчева.
Врачанският митрополит Григорий отслужи молебен за България. Пред паметника на връх Околчица бяха поднесени венци и цветя.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР