Вратар №1 на Висшата лига Давид де Хеа спаси първия

...
Вратар №1 на Висшата лига Давид де Хеа спаси първия
Коментари Харесай

Де Хеа спаси първи удар след 205 минути

Вратар №1 на Висшата лига Давид де Хеа избави първия си удар след 205 минути футбол на Мондиал 2018. До този миг от мача с Мароко (2:2) стражът на „ Манчестър Юнайтед “ пусна зад себе си и четирите точни шута на противници. Първо Кристиано Роналдо му вкара три гола, а по-късно се разписа и мароканецът Халиб Бутаиб. Чак в 25-ата минута на дуела със североафриканците Де Хеа съумя да парира удар на Бутаиб.

Де Хеа пази едва в последните мачове на Испания, която можеше даже да отпадне от групата. Но все пак селекционерът Фернандо Йеро, назначен ден преди шампионата вместо Хулен Лопетеги, не спари да държи на него. Мароко се оказа Рицаря на печалния облик на международното. В три мача отборът надигра противниците си и завоюва единствено една точка.

„ Мароко е страховит тим, който заслужаваше доста повече от двете загуби с по 0:1 от Иран и Португалия – призна Йеро. – Групата ни се оказа доста сложна и с огромен шанс станахме първи. Не е обикновено за тим като Испания да допусне пет гола в три мача. Оттук нататък би трябвало да сме още по-самокритични и изискващи от себе си. “

Благодарение на гола на Яго Аспас в последната минута за 2:2 международният първенец от 2010 година ще има по-лесен противник на осминафинал – домакина Русия. За попадението оказа помощ и системата ВАР, която го удостовери. А Португалия на Кристиано Роналдо ще води борба против Уругвай с две от най-хубавите деветки в актуалния футбол – Луис Суарес и Единсон Кавани.
Мароканците пък се подредиха на дългата опашка от отпаднали тимове, която разкритикува гневно ВАР.

Снимка: Instagram
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР