Врачанският окръжен съд днес отмени определение на Районен съд –

...
Врачанският окръжен съд днес отмени определение на Районен съд –
Коментари Харесай

Окончателно: Пуснаха под гаранция обвинения за смъртта на внука на Тома Томов

Врачанският областен съд през днешния ден анулира определение на Районен съд – Мездра, с което по отношение на Димитър Й., от същия град, е доказана мярка за неотклонение „ задържане под стража “.



Окръжен съд – Враца промени мярката „ задържане под стража “ в мярка за неотклонение „ гаранция в пари “ в размер на 5000 лв., която би трябвало да се внесе в 10-дневен период. За да бъде взета по-леката мярка за неотклонение съдът взе поради това, че Д. Й. не е осъждан, регистриран е като аграрни производител, не поддържа контакти с криминално-проявени лица, употребява се с положително име в обществото на Мездра и има непрекъснат адрес на територия на града, където действително обитава и няма заплаха да се укрие и да извърши закононарушение.
Обвиняемият Д. Й. е упрекнат в това, че на 8 януари 2021 година в Мездра е държал огнестрелно оръжие, като не е взел нужните ограничения за сигурност и изключително ограниченията, планувани в надлежните правилници, наредби и указания, и вследствие на това е последвала гибелта на малолетно момче, като деецът не е желал и допускал това.
Определението на Врачанския областен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване или митинг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР