VR очилата за виртуална реалност може да са от полза

...
VR очилата за виртуална реалност може да са от полза
Коментари Харесай

Крави с VR-очила дават повече мляко

VR очилата за виртуална действителност може да са от изгода освен на геймърите и търсачите на мощни страсти. Оказва се, че те към този момент са влезнали в приложимост на един турски фермер. Той ги употребява, с цел да увеличи млеконадоя на кравите във фермата си, написа " Агри.бг ".

Животновъдът Изет Кочак се доверява и на различен нетрадиционен метод - пуска на кравите класическа музика.

Докато благотворното въздействие на творбите на фамозни композитори е към този момент известно, то очилата за виртуална действителност са напълно ново събитие. За първи път опити с тях са правени през 2019 година Над очилата за наедрял рогат добитък са работили IT експерти в съдействие с ветеринари. За основа е взета гарнитура за хора и е изменена по този начин, че да бъде комфортна за слагане на главата на животните. Специалистите са трансформирали и цветовата гама, която устройството възпроизвежда.
свързани новини19861на 16.09.2021
Днес знаем, че едрият рогат добитък може да разграничава цветовете, в това число зелено и синьо. Неговото цветово зрение обаче се разграничава от това на индивида - по-бедно и по-бледо е.

След проби експертите са открили, че кравите също могат да бъдат излъгани какво виждат, сходно на хората с очила. За това свидетелства намаляването на равнището на напрежението.

Трудно е да се каже дали изобретението ще се употребява всеобщо във фермите. Изет Кочак обаче към този момент го прави. В стопанството му има 180 животни, измежду които 100 дойни крави.

Фермерът започва животновъдния си бизнес през 2018 година Първоначално той решил да употребява класическа музика. Благодарение на нея кравите станали по-спокойни, а понижаването на напрежението спомага за по-доброто произвеждане на мляко.

Следващата стъпка била тестване на очилата за виртуална действителност. Кочак купува два комплекта за провеждането на опита. Само 10 дни след старта му кравите почнали да създават повече и по-качествено мляко.

" Обикновено получаваме по 22 литра мляко дневно от всяка крава. Средното количество на млякото от тестваните животните е 27 литра. Те гледат зелена поляна и това ги зарежда прочувствено. Сега са по-малко напрегнати. Освен това търсим различни способи да повишим продуктивността, защото цените на сеното и другия фураж съществено се покачиха ", споделя животновъдът.

Вдъхновен от резултатите, ​той е поръчал още гарнитури, с цел да усили производството си.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР