Музеите и галериите в Плевен отварят тази вечер вратите си

...
Музеите и галериите в Плевен отварят тази вечер вратите си
Коментари Харесай

Музеите и галериите в Плевен отварят тази вечер врати за посетители в инициативата "Нощ в музея"

Музеите и галериите в Плевен отварят довечера вратите си за гости при свободен вход в границите на европейската самодейност " Нощ в музея ". Всеки един от културните институти е подготвил специфична стратегия и ще предложи разнородни експозиции и концерти, демонстрира инспекция на Българска телеграфна агенция.

Първи гости ще посрещнат в изложба Дарение " Колекция Светлин Русев " от 17:00 часа. Началото ще бъде сложено с осъществявания на хор „ Звъника " с диригент Ваня Делийска.

С музикален привет от солистите Боряна Бешева и Дани Меси ще стартира " Нощ в музея " в Арт център 1 в Градската градина от 17:30 часа.

Арт работилници ще се състоят в Арт център 2 " Къщата на художниците " с начало от 18:00 часа. Гостите на галерията ще могат да се насладят и на концерт на възпитаници от Националното учебно заведение по изкуства " Панайот Пипков " в креативната атмосфера на двора под звездите.

С концерт на Общинския духов оркестър ще бъде открита " Нощ в музея " в Художествена изложба " Илия Бешков " в 18:30 часа. Посетителите ще могат да прегледат всички експозициите в залите на най-голямата плевенска изложба, от екипа са готови и арт провокации.

Концерт и изложения в Панорама " Плевенска епопея 1877 година " са част от програмата на Регионалния военноисторически музей (РВИМ) в Плевен за " Нощ в музея ". Посетителите ще могат да видят изложбата " Реликви на Апостола " с материали от фондовете на районните исторически музеи (РИМ) във Велико Търново и Ловеч. В залата за краткотрайни експозиции е показана изложбата " Съхранените мемоари за войната ". Тя демонстрира 100 истински фотографии от сбирките на музея, показани в 16 табла, които пресъздават съществени моменти от Руско-турската война 1877-1878 година и Плевенската епопея. Преди панорамата да отвори порти за всички гости ще бъдат осъществяванията на групировка " ГеоМарЧаЛо " с начало 19:00 часа.

Регионалният исторически музей (РИМ) в Плевен показва четири изложения. Плевенчани и гостите на града могат да посетят експозицията " Жените в обществото ", осъществена по план на Регионалния исторически музей в Русе. Тя наблюдава деянията на Модерното време и измененията в живота на българските дами в последното столетие. " Поглед към гнездото на скалния орел " е фотоизложбата, показана от Националния природонаучен музей при Българска академия на науките. Концепцията й е на Ивайло Ангелов, докторант в Националния природонаучен музей. " Армията на Бога " е третата галерия, показана от частен музей " Аретè ". Тя съдържа оригинали и копия на средновековни и възрожденски икони и фрески на светци воини, както и артефакти от праисторическата ера до късната древност. " Личности и събития в българския спорт " е четвъртата галерия, която демонстрира дарения от известни български спортисти. Вратите на музея ще бъдат отворени в 19:30 часа. Музикални осъществявания на трио " Тенорите " ще добавят атмосферата в музея.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР