Войник загина, а други 15 души бяха ранени в ски

...
Войник загина, а други 15 души бяха ранени в ски
Коментари Харесай

Вулкан предизвика лавина в Япония, има жертва и ранени

Войник почина, а други 15 души бяха ранени в ски курорт на основния японски остров Хоншу след изригване на вулкана Кусацу-Ширане, предизвикало срутване на лавина, съобщи Агенция Франс Прес.

Петима от потърпевшите са в тежко положение .

Военнослужещият бил понесен от лавината, до момента в който взел участие в ски подготовка, съобщи за Агенция Франс Прес представител на министерството на защитата. Пострадали са още петима военни.

Според спасителите други четирима души са били ранени от пръсналото се стъкло в кабинка на въжен превоз , ударен от вулканичен камък . Лифтът е спрял заради спиране на зареждането и съгласно локалните управляващи горе са останали 78 души, а телевизия Ен Ейч Кей заяви, че 8 от тях са получили помощ.

Пробит е и покривът на павилион за отмора на скиори, сподели на изключителна конференция в Токио генералният секретар на държавното управление Йошихиде Суга.

Властите предизвестиха, че камъните от изригващия вулкан може да паднат в радиус от два километра от кратера.

Намиращите се застрашената зона са призовани да се изтеглят.

-->

Кусацу-Ширане е висок 2160 метра и се намира на границата на префектурите Гума и Нагано в центъра на Хоншу.

В Япония има 110 дейни вулкана, 47 от тях се следят непрекъснато. През септември 2014 година 63 души починаха при изригване на вулкана Онтаке, най-смъртоносното от 90 години.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР