Войната в Украйна за съжаление идва в момент, в който

...
Войната в Украйна за съжаление идва в момент, в който
Коментари Харесай

Караджов към ГЕРБ за Хемус: Първо да си я начертаят, а след това да говорят за изпълнение

" Войната в Украйна за жалост идва в миг, в който излязохме от рецесията с коронавирус. Тя някакси затрупа резултата на възраждането на цялата ни промишленост, в това число и при работата по инфраструктурата ", това съобщи пред Българска национална телевизия Министъртът на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов.

" Тя доля инфлация във към този момент налятата инфлация в системата на стопанската система. Ковид съвсем спря доставките на съществени първични материали, появиха се дефицити, а това сътвори доста сериозна инфлация за предходната година. Точно се надявахме, че тази година ще се отървем от това зло, само че войната в Украйна спря редица доставки на материали и първични материали, а цената им скочи ужасно доста. В строителния бранш това оказа доста съществено въздействие. Едва ли има различен бранш, който да е по-потърпевш от инфлацията, в сравнение с строителния ", безапелационен беше районният министър.

" Над 40% нагоре е цената на желязото, на битума - 60%. Всички останали материали като бетон и други, които се употребяват при строителството са с над 20% нагоре ", посочи Караджов.

" Единственият метод да спасим паритета на лв. е да продължим да влагаме и то доста повече в инфраструктура ", добави той.

" Ако бяха в положение до 2024-та година даже да я начертаят, щях да им допускам, само че към момента нямаме чертежи на 7,8,9 сектор от тази автомагистрала към момента ги няма. Трасето трябваше да се промени поради неприятно планиране. Първо да си я начертаят, а тогава да приказват за осъществяване ", сподели той по въпроса със строителството на Автомагистрала " Хемус " и заканите на ГЕРБ, че аутобанът щеше да е издигнат до 2024-та година при тяхно ръководство.

Той добави, че поради това, че тези лотове още не са проектирани, е най-добре да се направи нов конкурс, който да съблюдава всички законови правила.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР