Войната в Украйна е опустошителна и вече е принудила 10

...
Войната в Украйна е опустошителна и вече е принудила 10
Коментари Харесай

ООН: Десет милиона души са напуснали домовете си в Украйна

Войната в Украйна е опустошителна и към този момент е принудила 10 милиона цивилни да изоставен домовете си . Някои от тях са станали вътрешно разселени лица, а други са напуснали страната. За това написа в " Туитър " Върховният комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди, представен от Анадолската организация.

Той акцентира, че хората във всички райони на света , които е трябвало да изоставен домовете си заради военни дейности, страдат.

По данни на Организация на обединените нации от началото на войната в Украйна и до 19 март границите на прилежащите страни са минали 3 328 692 бежанци : повече от 2 милиона от тях са минали границата с Полша.
 Неприемливо в 21-ви век: Организация на обединените нации за съветската блокада на Мариупол, Харков и Суми
Неприемливо в 21-ви век: Организация на обединените нации за съветската блокада на Мариупол, Харков и Суми

Помощта е доста значима освен във физически, само че и в психически проект

Освен нея във връзка с броя на признатите украинци следват Румъния - 518 269 бежанци и Молдова - 359 056.

По данни на Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида през четвъртата седмица на военната атака са починали 816 цивилни и са били ранени 2149 души. Въпреки това, както се отбелязва в документа, " действителните числа евентуално са доста по-високи, защото в цялата страна не престават яростните конфликти ".

Ситуацията в Мариупол продължава да се утежнява, като градските управляващи правят оценка броя на жертвите на 2350 души, само че допускат, че той може да е двойно по-голям. По данни на градския съвет на Мариупол 80% от жилищата са потърпевши по време на боевете, а 30% не могат да бъдат ремонтирани. Градът е е обстрелван и откъм морето

Положението остава тежко и в Николаев , където правозащитната организация Human Rights Watch (HRW) съобщи, че против цивилно население са употребявани касетъчни муниции. През миналата седмица гъсто обитаемият град беше обстрелван неведнъж, което докара до жертви измежду цивилното население, както и до вреди по домове, предприятия и друга гражданска инфраструктура.
 50 000 украинци останали в България
50 000 украинци останали в България

Oколо 30% от тях са декларирали предпочитание да се трудоустра
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР