Войната в Близкия изток поставя и двете страни в безпрецедентна

...
Войната в Близкия изток поставя и двете страни в безпрецедентна
Коментари Харесай

Доктор в болница в Газа пред bTV: Липсват почти половината от основните лекарства

Войната в Близкия изток слага и двете страни в невиждана обстановка . Така най-голямата болница в Ивицата Газа като се изключи че е претрупана със стотици ранени, обезпечава заслон за доста хора, останали без дом. 

„ Имах шанс - терористите подминаха къщата ми. Крих се в леговище 13 часа преди армията да пристигна “, споделя доктор Лобел

Това ни споделя лекар Маруан Абусада, който е шеф на хирургичното поделение в болница „ Ал Шифа “.

Снимка: bTV

Когато се свързахме с него в среднощ, той още веднъж беше на работа.

„ Палатките са ситуирани на всеки свободен метър в болничното заведение и двора. 44% от главните медикаменти просто липсват и нямаме никакви ресурси. А в този момент имаме още по-голяма потребност, тъй като ранените са доста. Успяваме въпреки всичко с тази дребна помощ от интернационалните организации да се оправим, споделя лекар Маруан Абусада, шеф на хирургичното поделение в болница „ Ал Шифа “.

Снимка: bTV

Ще можете ли да се справите с възможни бактериални инфекции, холера и други рискове?

„ Ние се опасяваме от това, тъй като имаме доста хора настанени тук в болница „ Ал Шифа “. Това даже може да се трансформира в доста по-голям проблем от самите бомбардировки. Ако допуснем и избухне грип или се появи холера, това може да бъде съдбовно за хората. Санитарните условия изобщо не са положителни, а потреблението на вода е повишена четворно “, показва още доктор Абусада  пред bTV.

Снимка: bTV

Всичко за спора в Близкия изток следете в онлайн репортажа ни. 

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР