Войната ще спре, когато бъдат затворени напълно каналите за доставка

...
Войната ще спре, когато бъдат затворени напълно каналите за доставка
Коментари Харесай

Зам.-председателят на Думата Пьотр Толстой:Войната ще спре,когато спрат доставките на оръжие за Киев

Войната ще спре, когато бъдат затворени изцяло каналите за доставка на оръжие за Украйна. Армията ни от дълго време щеше да е на границата с Полша, в случай че не пазехме цивилните хора.

Това споделя в изявление за организация ПИК зам.-председателят на Държавната дума на Русия Пьотр Толстой. 

 

Албена Борисова

Измина година от началото на войната в Украйна. Краят й обаче не се вижда. В обичайното си годишно обръщение към двете камари на Народното събрание - Държавната дума и Съвета на федерацията, Владимир Путин разгласи, че Русия приключва присъединяване си в Договора за стратегически настъпателни оръжия със Съединени американски щати. С ангажимента, че към този момент няма да излиза от него, а ще чака да види защо претендират другите нуклеарни сили в НАТО - Англия и Франция. 

Съединени американски щати и Западна Европа не престават да доставят с оръжие Украйна. Преди година Държавната дума на Русия ратифицира договорите на Донецката и Луганската републики, както и на Херсонската и Запорожката област за влизането им в състава на федерацията. Но и до ден сегашен на тези територии се водят боеве. 

" Западът употребява Украйна като таран против Русия и като полигон. Те започнаха войната, ние използваме мощ, с цел да я спрем ", разгласи в словото си Владимир Путин. Байдън в отговор предизвести, че " предстоят тежки и горчиви дни " и че Съединени американски щати и техните съдружници ще " пазят гърба на Украйна ".

 

Свързахме се за коментар на тежката интернационална обстановка с Пьотр Толстой, заместник-председател на Държавната дума на Русия.

- Целият свят очакваше посланието на Владимир Путин към Федералното заседание с вярата да чуе за завършек на войната в Украйна. Но вместо това президентът ви разгласи, че Русия прекратява присъединяване си в Договора за стратегически настъпателни оръжия със Съединени американски щати. Какво значи това, Пьотр Олегович? Какво да чакаме, Русия не за първи път прави такава крачка?

- Искам незабавно да обърна внимание, че не приказваме за цялостно излизане от контракта СТАРТ-3, а единствено за прекъсване на нашето присъединяване в него. Това е сигнал към нашите съперници на Запад, че не би трябвало да се майтапят с Русия. Ние сме подготвени за всевъзможен процес на събитията и ще отстояваме своя суверенитет и нашите ползи. В сегашните действителности осъществяването на контракта е просто невероятно: Съединени американски щати доставят оръжие на Украйна, НАТО намерено декларира проектите си да нанесе стратегическо проваляне на Русия. И освен това състояние би трябвало ли да им дадем достъп до нашите нуклеарни уреди?
Това е парадокс. На този стадий този контракт опонира на националните ползи на Русия. Напомням, че още когато беше утвърден, Русия си резервира правото да се отдръпна от него, в случай че американската система за противоракетна защита съставлява опасност за нас. В днешната обстановка страната ни ще може да се върне към контракта, единствено в случай че Вашингтон преразгледа поддръжката си за Украйна.

- На 21 февруари 2022 година Владимир Путин призна независимостта на Донецката и Луганската национални републики, а през октомври същата година Държавната дума ратифицира договорите за приемането на тези републики, както и на Херсонска и Запорожка област, в състава на Русия. Боеве обаче към момента се водят на тези територии. Какво се случва в края на краищата?

- Случва се връщане на изконно съветски земи. Тези райони още веднъж станаха част от Русия, само че към момента остават под окупацията на нацисткия режим в Киев. Така че би трябвало да ги освободим изцяло и да възстановим историческата правдивост.

- Доналд Тръмп сподели, че може да приключи войната за 24 часа, в случай че сега е президент на Съединени американски щати. В американски ръце ли се намира ключът за края на спора?

- Единственото, което може да спре войната, това е цялостното затваряне на каналите за доставка на оръжия за Украйна, с цел да може Русия бързо и безболезнено да приключи започнатото. И в случай че Тръмп е имал това поради, тогава да, ключът към мира, може да се каже, е в ръцете на Съединените щати.
Но колкото повече оръжия получава Украйна, толкоз по-дълго ще продължи войната, тъй като ние няма да отстъпим, повече няма да изоставим 20 милиона руснаци, които са подложени на гонене на тези територии. Ще защитим тези хора.

- Полша има искания към Западна Украйна. В интернет се появиха фотоси по какъв начин поляците демонстрират по малкия екран Лвов и други градове като част от страната си. Как гледате на това? Има ли договаряния сред великите сили за ориста на Западна и Източна Украйна?

- Още в първите дни след началото на специфичната военна интервенция стана ясно, че Полша няма да изпусне своето. Въпреки че няма никакви договаряния по този въпрос, време е украинците да отворят очите си и да схванат, че като поддържа войната против Русия, като доставя оръжие и изпраща свои военни, Варшава оказва помощ не на Киев, а на себе си. Поляците преследват единствено личните си ползи. Сигурен съм, че при първа опция Полша ще превземе западните региони на Украйна, които счита за свои. Необмислените дейности на киевските управляващи, насаждането на русофобия и угаждането на западните кукловоди единствено способстват за това.

- Конфликтът в Украйна война сред Росия и НАТО ли е? Украйна е единствено плацдарм?

- Да, частично е по този начин. НАТО се бие с ръцете на украинците и до последния украинец. Всеки месец нашите военни означават все по-голямо нарастване на броя на западните наемници в редиците на въоръжените сили на Украйна. Понякога в радиоприхващането няма нито съветска, нито украинска тирада - единствено британска.
Фактът, че става дума за война сред Русия и НАТО, се поддържа и от това, че борбата не стартира на 24 февруари 2022 година, а години и даже десетилетия по-рано, когато Западът реши да направи плацдарм за тази война на територията на Украйна. Натъпка го с финансирани от Държавния департамент неправителствени организации, които приготвиха популацията за тази война, подклаждаха русофобски настроения и оправдаха нацистката идеология.
Апогеят на тази подготовка и точката, от която нямаше връщане за нас, беше превратът в Киев през 2014 година и началото на геноцида над съветския народ в Украйна. Западът направи всичко, с цел да раздруса Русия и да я въвлече в огромен въоръжен спор, като настрои Украйна против нас като лудо куче.

- И, какво ще остане от Украйна след края на всичко?

- Това ще зависи от самата Украйна и украинския народ, който ще би трябвало да направи значим избор - да се отърве от нацистката идеология, да се върне в лоното на Русия и дружно да се противопоставим на хегемонията на Съединени американски щати, или страната ще престане да съществува, просто ще я раздерат на части. За Запада Украйна е единствено разменна монета, гориво, хвърлено в огъня на борбата с Русия.

- В изявление за нашата осведомителна организация Александър Кофман, ръководител на Обществената палата на Донецката национална република, сподели, че в Мариупол към този момент се прави огромно строителство. А самата военна интервенция върви постепенно, с цел да няма почтени жертви. Наистина ли е по този начин?

- Който не има вяра, може да отиде в Мариупол и да се убеди с очите си. Градът беше много подстрадал след военните дейности, защото въоръжените сили на Украйна използваха цивилни хора като жив щит, залагайки огневи позиции в жилищни блокове, в учебни заведения, детски градини и лечебни заведения. Но в този момент десетки съветски компании и хиляди служащи от цяла Русия работят за възобновяване на града. В града има десетки пунктове за филантропична помощ, работят съветски лекари, става известно цялата нужна помощ на мирните поданици на Мариупол.
Що се отнася до цивилните жертви, това е правилно. Ако не се опитвахме да избегнем заплахата почтени хора да пострадат, постоянно, за жалост, с цената на живота на нашите военни, съветската войска от дълго време щеше да е на границата с Полша.

- Западът показва, че е подготвен да живее на студено и на мрачно, само че ще продължи глобите против Русия. А на вас студът ви е помагал във всички войни. Колко дълго смятате, че ще продължи това?

- Какво се има поради под " Запад "? Ръководството на европейските страни? Може да е готово да понася неудобства, въпреки че се колебая Макрон или Шолц да си вземат душ един път седмично и да пестят ток. Но не съм сигурен, че елементарните европейци са подготвени да търпят подобен забележителен спад в стандарта си на живот.
Недоволството към този момент назрява и е готово да се трансформира в улични митинги против антируските наказания, за които елементарните хора би трябвало да заплащат. Жителите на европейските градове към този момент започнаха да схващат, че точно те заплащат за поддръжката на Украйна - с налозите си, комфорта, стандарта на живот. Така че това няма да продължава безпределно. Тази зима студът пощади европейците, зимата не беше толкоз тежка, колкото можеше да бъде.

- Шолц и Макрон оповестиха, че ще продължат да приказват с Путин. Това не е ли вяра за положително позволение на рецесията?

- Само диалозите сред водачите на нашите страни не трансформират безусловно нищо. Ситуацията може да се промени, само когато европейските политици признаят грешките си и заявят, че са подготвени да излязат от въздействието на Съединените щати, стартират да живеят в полза на своите страни и своите жители, което единствено по себе си изключва по-нататъшна военна помощ за Украйна.
В този случай войната ще завърши доста бързо. Но към този момент европейските водачи са единствено марионетки, които не вземат независими решения и са под контрола на Вашингтон, който е заинтригуван от продължаването на спора.

- По време на война нормално се популяризират доста фалшифиви вести. Не мога да не ви попитам по какъв начин се усеща Владимир Путин? Украински и западни медии оповестяват, че той е болен, че даже е умрял, има двойници и какво ли още не...

- Мога да ви уверя, че нашият висш главнокомандващ е изпълнен със мощ и е подготвен да продължи специфичната военна интервенция до цялостна и безусловна победа.

 
 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР