Войната между Русия и Украйна, която се води вече близо

...
Войната между Русия и Украйна, която се води вече близо
Коментари Харесай

Скандал в Синсинати: Жена с украинско знаме бе изгонена по желание на руска тенисистка

Войната сред Русия и Украйна, която се води към този момент близо половин година, продължава да основава напрежение и в света на тениса. През вчерашния ден в дуел от квалификациите на шампионата в Синсинати една против друга се изправиха две рускини - Анна Калинская и Анастасия Потапова, като по време на срещата назря сериозен скандал поради наличието на жена на име Лола в трибуните, завита с украинско знаме и носеща обичаен украински венец на главата - винок.

Въпреки че Лола следи дуела безшумно, без да провокира с думи никоя от състезателките, то една от тях насочва недоволство към съдията на стола поради въпросната жена. Тогава основната арбитърка слиза от стола си и оповестява на Лола, че " не е прелестно " да стои завита със знамето, на което дамата дава отговор: " Също по този начин не е прелестно да нахлуеш в друга страна ".

Охраната на корта се намесва и стартира да се държи нападателно към Лола, заплашвайки я, че ще извика полиция, в случай че не напусне корта. Част от феновете застават в отбрана на дамата и споделят, че тя не прави нищо неправилно, като в същото време загатват свободата на словото и че Съединени американски щати е " страната на свободните ", само че това не довежда до смяна в обстановката.

Тъй като не желае да основава скандал, Лола напуща корта и след това дружно със своята украинска другарка се разхождат из тенис комплекса. 20-30 минути по-късно ръководителят на защитата на шампионата доближава Лола и ѝ демонстрира лист с правила за наличие на трибуните, съгласно които знамето е било над допустимите размери.

Жената взема решение да среже на две знамето, с цел да успее да се вмести в позволената величина, само че тогава тя бива отведена от защитата до паркинга, където ѝ е обявено, че може да се завърне в тенис комплекса едвам когато остави флага в колата си. Лола прави тъкмо това и след това още веднъж заема мястото си в трибуните.

" Според правилника на Western & Southern Open, изнесени на уеб страницата на шампионата, флагове и банери с размери над 18x18 инча са неразрешени. Въпросната жена бе помолена да отстрани флага и откакто го направи, ѝ бе разрешено да се завърне в комплекса. Всички запитвания по отношение на съдията на стола би трябвало да бъдат отправени непосредствено към WTA ", съобщи представителят на конкуренцията в Синсинати.

Според журналиста Бен Ротенберг, разказал тази преживелица, размера на знамето е била употребена единствено като прикритие за дейностите на чиновниците, защото през годините правилото за допустимите размери на знамена и банери не е било спазвано и неведнъж са били забелязвани американски и сръбски флагове с величина, неотговаряща на разрешената.

Video of some of this incident surfaced hours later on social media, via
— Ben Rothenberg (@BenRothenberg)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР