Войната между Израел и Хамас вече се разпространи в по-широкия

...
Войната между Израел и Хамас вече се разпространи в по-широкия
Коментари Харесай

CNN: САЩ и Иран са опасно близо до конфронтация в Близкия изток

Войната сред Израел и „ Хамас ” към този момент се популяризира в по-широкия Близък изток, като вероятностите за борба сред районни и международни сили стават все по-вероятни, оповестява.

В целия район боевете значително са лимитирани до офанзиви сред подкрепяните от Иран милиции от една страна и Съединени американски щати, Израел и техните съдружници от друга. Но директната интервенция както на Иран, по този начин и на Съединени американски щати през последните седмици ускори опасенията, че прокси спорът сред двете може да се трансформира в директен.

Досега Съединени американски щати и Иран избягваха директна борба един с различен. Съединени американски щати нападнаха подкрепяни от Иран групировки в Йемен, Сирия и Ирак, до момента в който свързани с Иран групировки са атакували американски личен състав в Ирак и Сирия. Техеран също по този начин удари това, което сподели, че са антиирански групи в Ирак, Сирия и Пакистан. Пакистан отговори с ответни удари.

Ислямската република, която от дълго време се опълчва на наличието на американските сили в това, което счита за собствен заден двор, прекара последните няколко десетилетия в построяването на мрежа от ислямистки, антизападни и антиизраелски милиции, които образова, финансира и въоръжава. Тези групи станаха по-войнствени в последно време, изключително йеменските бунтовници хути, които прекъснаха жизненоважен интернационален воден път, причинявайки безпорядък на международната търговия и подтиквайки западните страни да се намесят. И построи връзки с и оказа помощ за финансирането на „ Хамас ”, който стартира войната си против Израел на 7 октомври.

Съединени американски щати, които от години се пробват да се отдалечат от Близкия изток, се оказват привлечени назад в района. Той към този момент имаше забележителен боен отпечатък в района преди войната, с над 30 000 бойци.

От началото на войната обаче Вашингтон доста ускори военната си позиция в района, като реалокира почти 1200 американски военнослужещи, дружно с хиляди други на борда на ударни групи на военноморските сили и морска експедиционна единица с почти 2000 души.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР