Войната е начин на измама. Тази инструкция на китайския военен

...
Войната е начин на измама. Тази инструкция на китайския военен
Коментари Харесай

Защо създават войскова групировка в Беларус

" Войната е метод на машинация. " Тази директива на китайския боен теоретик Сун Дзъ управлява всички известни командири (дори и да не са знаели за съществуването на Сун Дзъ). Измамата - или, казано другояче, основаването на стратегическа неустановеност - е най-важният детайл от военните интервенции, кадърен да сътвори преимущество за себе си в точното време и на точното място.

Да измамата постоянно лишава време. Редица " измами " имат на първо място стратегически темперамент и са ориентирани към приемане на дълготрайно преимущество - само че Русия към този момент не бърза. Взетото на 19 октомври решение за въвеждане на режим на военно състояние в четирите нови района на Русия и режим на нараснала паника в прифронтовите, както и за основаване на специфичен Координационен съвет към кабинета на министрите за решение на проблемите на СВО демонстрира готовността на Москва да се бие дълго време и до дъно – до победа. И с цел да завоюва с минимални загуби, просто е належащо да сътвори стратегическа неустановеност. Тази неустановеност е основаването на взаимната руско-белоруска група на територията на Беларус.

Лъвският къс от групата ще бъде от белоруски войски, само че включва и забележителен контингент от руснаци. Сега става дума за девет хиляди съветски бойци с техника (към 170 танка, 200 бойни бронирани машини и 100 оръдия). В същото време, съгласно представителите на Минск, числеността на съветските войски „ при нужда “ може да бъде увеличена.

Формално задачата на белоруско-руската формация е отбрана на територията на съюзната страна (тоест в тази ситуация Беларус) от външни закани. „ Ситуацията към републиката остава напрегната. На този декор управлението на НАТО намерено преглежда разновидности за нахлуване против Беларус. Във връзка с изострянето на ситуацията по западните граници на съюзната страна се договорихме да разположим районна формация на Русия и Република Беларус “, сподели Александър Лукашенко. Очевидно е обаче, че равнището на заканите не дава отговор на подхванатите ограничения. Както НАТО като цяло, по този начин и Полша в частност в действителност основават известно напрежение по границите на Беларус - само че те няма да нахлуват. Най-малкото поради съветския нуклеарен чадър. Защо в тази обстановка на неочевидна опасност Москва изпраща 10 000 бойци в Беларус, които могат да бъдат употребявани доста по-ефективно на фронта, където в този момент всеки войник е скъп?

Трябва да се допусна, че задачата на разполагането на руско-белоруската формация е друга. Въпросът е какво? На езика на китайските стратагеми (класификации на военни трикове) можем да приказваме за ловкост № 2 „ Обсадете Вей, с цел да спасите Джао “ или ловкост № 32 „ Празен град “.

Стратагема № 2 предлага удар там, където не се чака. В случая от север. Докато всички боеспособни украински елементи са заети на юг (подготовка за офанзива против Херсон, както и за следващо отбиване на офанзива на съветските войски против Николаев или Запорожие), Русия, дружно с Беларус, може да се приготви за офанзива против северните региони на Украйна. Ще се стигне или до флангова офанзива по време на настъплението на съветските войски против Харков, или до независима окупация на Черниговска област, или даже до марш към Киев (включително отвличащ вниманието - тъй че украинските войски да бъдат отстранени от южно направление). За това най-малко се приказва в самия Киев.

Да, белоруската войска в спокойно време (състои се от малко повече от 40 хиляди военнослужещи) не е задоволителна за съществено навлизане в Украйна, да не приказваме за интервенции за завладяване на Киев. Украинските военни обаче са уверени, че в Беларус тече готовност. „ Под прикритието на подготвителни лагери се прави скрита готовност във въоръжените сили на Беларус. Според наличната информация се организират мероприятия за образование на оператори на зенитно-ракетни системи и екипажи на танкове “, споделиха от украинския общоприет щаб. В Минск отхвърлят тази информация - обаче дават да се разбере, че разновидността за готовност не е изключен, по тази причина желаят единствено организационна подготвеност за това. „ Необходимо е във всеки квартал без олелия, без звук. Това подредих да извършите. Кампанията по прибиране на реколтата завърши, би трябвало деликатно да извикаме хората в региона, да проверим наличието им и да изясним всички наши материали, описи и документи във военните служби “, сподели Александър Лукашенко.

Да, белоруското население не желае да се намесва в спора - и става дума както за западните националисти (които симпатизират на братята си по липса на разсъдък от Киев), по този начин и за последователите на самия Лукашенко (които схващат опасността, която идва от Майданна Украйна, само че по табиет избират опасността да е отстранена от ръцете на Русия). Самият Лукашенко обаче неведнъж е давал да се разбере, че при положение на нахлуване от страна на Украйна против Беларус ще предприеме най-категорични ограничения. И всичко може да се трансформира в „ офанзива “ – от удар на Украйна против съветски военни на белоруска територия до самодейността на белоруски националисти, свързани с Киев (по-специално тези, които водят война в Украйна като част от така наречен полк “Калиновски ”). И най-после, Лукашенко може да даде заповед за изпращане на войски, в случай че Полша стартира разполагането на войски в Украйна, несъмнено. В тази обстановка Минск може да се опита да поеме надзор над северозападните региони на Украйна, с цел да отреже прекосяването на поляците към Киев. Последният вид обаче към момента е малко евентуален - влизането на полски войски най-вероятно ще стане, когато режимът в Киев към този момент изцяло се разпадне.

Стратагема №32 допуска чиста машинация. Тоест реализиране на страховит (макар и не максимален) резултат с минимални разноски Веднъж в античен Китай огромна войска се доближила до града. И генералът видял странна картина - портите на града били необятно отворени, нямало защита и флагове, само че известният и остроумен китайски пълководец Джуге Лян седял на стената. В резултат на това командирът размислил и решил да не щурмува града - от боязън, че хитрият Джуге Лян е сложил капан, който генералът не може да разбере. Всъщност клопката е бил, че няма подобен. Джуге Лян нямал войски, които да пазят града, тъй че той чисто и просто се възползвалот страха на съперника от опцията за капан и от репутацията си.

Сега силите на Москва са съсредоточени в Донбас и на юг, в региони, задоволително надалеч от киевското направление. А Минск няма изключително предпочитание да се включва в настъпателна интервенция против Киев. Въпреки това и двамата играчи имат предпочитание да показват настъпателни качества, както и известност на способни да вършат ярки и непредвидени ходове. И всичко това се употребява, с цел да се изтеглят оптимален брой украински войски към северните граници на Украйна - надалеч от южния и югоизточния фронт.

Ще проработи ли ловкост № 32 в белоруските действителности? Във всеки случай ще свърши работа. Ако Киев клъвне, той ще трансферира войски. Ако ли не, в случай че не извърнат внимание на концентрацията на руско-белоруски войски на границата, тогава Москва и Минск могат да употребяват ловкост №2 и да нанесат удар.

При всеки случай - печелившо

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР