Война е. Дълбока, истинска война. Всички човешки страсти, и най-ниските

...
Война е. Дълбока, истинска война. Всички човешки страсти, и най-ниските
Коментари Харесай

Спрете грозотата! Красотата ще спаси света!*

Война е. Дълбока, същинска война. Всички човешки пристрастености, и най-ниските измежду тях са се изправили с копия и щитове и се борят епически против последната останка човечност.

Журналисти крещят: " стига сте грачили за мир “.

Политици се постановат: " до последния украинец “, (а за какво не до последния немец или американец, нали одобриха войната като своя).

Инфлуенсъри възвисяват силата на цивилизационния избор изработен от Запада, без да се замислят какво му е цивилизационното да поддържаш война и да омерзяваш някого, единствено тъй като не можеш да го елиминираш.

Политолози важничат: „ хората желаят държавно управление “, само че на никой не му идва на разум, че хората  желаят самун, МИР и успокоение.

Общественици тръбят, че „ България е мъртва “, а не схващат какъв брой пагубно е това, за българското „ съм “.

Международният политически тероризмъм в изключително огромни размери унищожава единството на човешкия дух реализиращо се в другарство, дипломация, реципрочност.

Възможности не се търсят, търсят се аргументи.

Червените линии свършиха, останаха черните.

А хората, днешните образовани хора, виждат това и мълчат … разграничени, обеднели, настървени, настръхнали …

Няма подписка от интелектуалци, които да желаят МИР.

Няма студенти, които да манифестират за МИР.

Няма публицисти, които да задават въпроси, за какво не се борим за МИР.

Няма политици, които да носят отговорност за реализиране на МИР.

Няма мощ, с която да се откъснем от грозотата на думите, дейностите и сътворената и сътворявана от нас самите война.

8 месеца следим ярка ескалация на човешката мизерия в ужасяваща серпантина: надменен отвод от дипломация, „ цивилизационен “ избор за въоръжаване на нарочената жертва, терористични провокации последвани от предизвикана свирепост, употребена за... надменен отвод от дипломация, „ цивилизационен “ избор за въоръжаване на нарочената жертва, терористични провокации последвани от предизвикана свирепост, употребена за….. 

Докога?! 

40 милиарда от Съединени американски щати – не стигат, няколко милиарда от СБ – не стигат, по 1.3 милиарда на месец от Европейски Съюз – не стигат,  55 милиарда за възобновяване – не стигат …

Колко още масло ще се налива в тази война?!

 Може би чакаме и българските транс пол партии да се включат най-малко с някои и различен милион взаимност към...разрухата?!

Няма нищо цивилизационно и човешко в това да се поддържа една война. Ако има демократи и хора с полезности в транс джендър (пол) елита, то им остана, евентуално, последна опция да опитат да са хора – хомо сапиенси и да се борят за МИР, тъй като хората желаят да са живи през днешния ден и да живеят в МИР на следващия ден. Толкова е просто. 

А МИРЪТ е хубост, прави се с хубост, поддържа се с хубост – словесна, духовна, интелектуална, ценностна,  действена, материална……………..

Спрете грозотата, хора! 

Мирът е задачата! 

Правете  хубост! 

Красотата ще избави света! 

* Ф. Достоевски 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР