Volvo Cars значително намалява вредните емисии в своите логистични операции,

...
Volvo Cars значително намалява вредните емисии в своите логистични операции,
Коментари Харесай

Volvo Cars намалява вредните емисии в логистичната си мрежа

Volvo Cars доста понижава нездравословните излъчвания в своите логистични интервенции, като трансформира средството за превоз сред индустриалните си предприятия и новите си хранилища за коли, като към този момент се концентрира върху транспорт с влакове, вместо с камиони.

Особено в Европа, където камионите към момента са най-разпространения метод за превозване на нови коли до хранилища за дистрибуция и дилъри на обособени пазари, компанията е в развой на понижаване на CO2 излъчвания, като заменя от ден на ден и повече транспорта на камиони с железопътен превоз.

Volvo Cars пресмята, че прилагайки транспорта с влакове, компанията понижава нездравословните излъчванията с съвсем 75% по маршрута сред завода за произвеждане в Гент, Белгия и особено построено хранилище в Северна Италия. По различен маршрут, от Гент до второто си хранилище в Австрия, излъчванията се редуцират съвсем на половина след прекосяването към железопътни транспорти.


И двете начинания са част от проекта за обезвреждане на нездравословното влияние върху климата, който Volvo Cars показа тази година. Компанията има за цел да понижи въглеродния отпечатък на колите с 40% за интервала сред 2018 и 2025 година, което ще наложи 25% понижаване на оперативните излъчвания, в това число логистичните.

Планът за 2025 година е да бъде направена една осезаема стъпка към реализиране на упоритостите на Volvo Cars да стане климатично неутрална компания до 2040 година

„ Когато казахме, че планираме доста да понижим нездравословните излъчвания през всичките си интервенции, имахме поради точно това “, споделя Хавиер Варела, старши вицепрезидент по произвеждане и логистика на Volvo Cars. „ Логистичната ни мрежа е единствено една част от този пъзел, само че все пак е значима. Това е един образец за нашия ангажимент да понижим отрицателното си въздействие върху околната среда посредством значими, съответни стъпки. “

Volvo Cars също желае да употребява железопътен превоз в по-широк мащаб в Китай и Съединените щати. Автомобилите към този момент се транспортират от индустриалните си бази в Китай до пристанището в Гент, в Белгия, с трен два пъти седмично. Други влакови връзки доставят нови Volvo коли до районни депа в Китай и Русия.

В Съединени американски щати, предприятието за произвеждане на компанията в Чарлстън, Южна Каролина, се вписва в добре построена железопътна товарна мрежа, която води нови коли в депа на градовете в Северна Америка. Тези влакове заменят еквивалента на десетки камиони седмично. Това е брой, който евентуално ще се усили, след пускане на производството на идващото потомство XC90.

Намеренията за дейности във връзка с климата на Volvo Cars съставлява един от най-амбициозните проекти в автомобилната промишленост. Той съдържа съответни стъпки в сходство с световното Парижко съглашение за климата от 2015 година, което се стреми да ограничи световното стопляне до 1,5 градуса по Целзий над прединдустриалните равнища.

Амбициите на Volvo Cars до 2040 година надвишават разрешаването на казуса с нездравословните излъчвания посредством цялостна електрификация. От компанията осъзнават, че това не е задоволително, с цел да се понижи въздействието върху околната среда. Поради това битката с въглеродните излъчвания се преглежда на всяко равнище: в индустриалната мрежа, по-широките интервенции, веригата на доставки и посредством преработване и повторна приложимост на материали.

Амбициите на Volvo Cars за електрификация са отразени в неотдавна стартираната, чисто нова линия коли Recharge. Това ще бъде името на всички коли Volvo с изцяло електрически и хибриден задвижващ елемент. Линията Recharge има за цел да усили продажбите на електрифицираните коли на шведския премиум бранд и да насърчи водачите да употребяват оптимално Pure режим при шофиране.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР