Руската армия усъвършенства системата за въздушни удари, а на фронта

...
Руската армия усъвършенства системата за въздушни удари, а на фронта
Коментари Харесай

Киев очаква пристигането на „ягодките“ с ужас, доколкото атаката дори на стотици руски ракети – това са просто „цветенца“

Руската войска усъвършенства системата за въздушни удари, а на фронта залага на мобилните системи за радио-електронна битка

Руските ракети и системи за радио - електронна битка превъзхождат аналозите си от НАТО. И тяхното ловко потребление прави безполезни напъните на украинските въоръжени сили да основават линии на защита. Това няма да спре съветската атака през 2024 година

Такава прогноза прави Международният институт за стратегически проучвания (IISS) за военните технологии в зоната на СВО. Между другото, това е най-големият боен „ мозъчен концерн “ в цяла Англия. Така че мнението му си коства да се чуе.

За противопоставяне на украинските контраатаки през 2024 година ще бъдат употребявани нови типове системи за радио - електронна война, вариращи от огромни стационарни системи на колесна база до портативни оръдия за битка с дронове, написа в отчета на IISS.

Анализаторите на IISS отнасят стационарния комплекс „ Серп “, предопределен да противодейства на разнообразни типове украински дронове, като най-модерните мостри на съветските системи за радио - електронна война. Както и куполните системи „ Сания “ и „ Орк “, особено предопределени за битка с FPV дронове (те основават предпазен купол над военни съоръжения).

Съединените щати подозират, че скритата цел на ракетните учения в КНДР е да убедят Путин бързо да закупи от Пхенян най-мощната система за РСЗО в света

Други необятно употребявани системи включват „ Лесочек “, предопределени за битка с FPV дронове и леки квадрокоптери, които могат да бъдат инсталирани на леко бронирани бойни машини или танкове.

IISS отбелязва, че през 2023 година е имало видимо изместване на съветските сили от съществуващите доста огромни системи за електронна война (като „ Kрасуха “), които имат мощно електромагнитно лъчение, само че могат да бъдат открити и атакувани от украински ракети, прецизната артилерия или от дронове.

Руската войска в този момент от ден на ден употребява дребни, портативни системи като „ Aнтидрон “ и „ Полюс-21 “, които могат бързо да бъдат съединени и елементарно премествани на всички места покрай цялата фронтова линия.

Руските доброволци могат да закупят друго съоръжение за електронна война (като създадени в Китай леки оръдия за битка с дронове) и да ги доставят непосредствено на фронтовата линия. В същото време, както отбелязва IISS, производителите на съветски системи за радиоелектронна битка са съумели да заобиколят зависимостта си от високотехнологичните съставни елементи на западното произвеждане, като усилватели, синтезатори на сигнали и програмен продукт.

Въпреки възходящото значение на безпилотните самолети, съветската войска ще продължи да разчита на своите тактически и прецизни ударни ракети с огромен обхват. IISS пресмята, че от началото на СВО към 7400 ракети са били изстреляни по военни цели в Украйна.

Скоростта на потреблението на ракети обаче понижава и съветската войска постоянно изстрелва своите ракети дружно с безпилотни самолети Геран-2, с цел да пробие украинската противовъздушна защита и да усили успеваемостта на офанзивите. При една от тези „ офанзиви на века “ през декември 2023 година съветската войска изстреля по едно и също време повече от 100 ракети и десетки безпилотни летателни апарати.

IISS написа, че след неуспеха на украинското „ контранастъпление “, Русия е понижила потреблението на крилати ракети, с цел да натрупа запаси за удари през 2024 година Сега английските анализатори чакат все по-често потребление на ракети като Искандер-М, Кинжал, Х-22, Х-47, Х-101 и други

Западните оценки за точния брой ракети, които Русия може да създаде, варират доста. Например през май 2023 година, украинското разузнаване заяви, че Русия създава към 60 крилати ракети, минимум 5 балистични ракети „ Искандер “ и минимум 2 „ Кинжал “ на месец. Въпреки това оценките на съперника, въпреки и близки до действителността, бързо остаряха.

През септември 2023 година разнообразни съветски производители на оръжия дадоха обещание да усилят производството на ракети. Например корпорацията „ Тактическо ракетно въоръжение “ съобщи, че е удвоила производството си на точно управляеми оръжия. А за някои позиции е нараснала производството от 3,5 до 5 пъти.

Приблизително по същото време Калашников също даде обещание да удвои повече от два пъти производството на противотанкови ракети " Вихър " и лазерно насочвани артилерийски снаряди " Китолов ", като отвори два нови завода.

Така западните анализатори бяха принудени да признаят неверността на украинските оценки: до началото на 2024 година, когато борбата за Авдиевка беше в разгара си, съветската войска беше нараснала запасите си до минимум 200 единици балистични ракети Искандер 9M723 и крилати ракети 9M727, както и други разновидности на ракети.

„ Русия най-вероятно ще изстреля тези ракети дружно с Геран-2. БПЛА се употребяват за идентифициране и ориентиране на украинските системи за Противовъздушна отбрана. След това се изстрелват ракети през коридорите, разчистени от най-активната част на Противовъздушна отбрана. Такъв смесен залп може да бъде повратна точка в спора, предвижда отчетът на IISS.

Британски специалисти пишат, че съветското командване си е взело поучения от двугодишните боеве. Остарелите тактики като масирани пехотни офанзиви бяха изоставени. Вместо това от ден на ден се употребяват

Предимствата на Русия за победа през 2024 година са непрекъснат приток на доброволци и военнослужещи на контракт във войските и ненамаляем размер доставки на муниции.

„ заключава IISS. —

Превод: Европейски Съюз

Източник: Свободная пресса

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед33719Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед21406Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед53810„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед29410Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед33155Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед132253Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед91586Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед84651Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерация  Мартин Карбовски, изменничество, руснаци,отвратително групово историческо изменничество, славяни
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР