Путин участва в руско-китайско изложение в ХарбинОфанзивата е в отговор

...
Путин участва в руско-китайско изложение в ХарбинОфанзивата е в отговор
Коментари Харесай

Русия засега не планира да превзема Харков

Путин взе участие в руско-китайско ревю в Харбин
Офанзивата е в отговор на украинските набези

Офанзивата на Москва в Североизточна Украйна е в отговор на украинските удари в Русия, съобщи президентът Владимир Путин. И увери, че към този момент Москва няма желание да завладява украинския град Харков, оповестиха международните организации.
„ Заявих обществено, че в случай че това продължава, ще бъдем принудени да създадем буферни зони за сигурност, една санитарна зона. И това вършим “, изясни Путин на конференция в град Харбин, който посети през днешния ден, във втория ден от визитата си в Китай. Това е първото му задгранично посещаване от новия му пети мандат отпред на Русия. В Харбин Путин взе участие в откриването на руско-китайско ревю ЕКСПО и на конгрес за районно съдействие.

„ Онова, което се случва по направлението на Харков, е също и тяхна неточност (на украинците), тъй като те не престават да бомбардират жилищни региони в съветските гранични територии, в това число Белгород “, добави Путин. Той акцентира, че съветските сили, подели на 10 май изненадваща атака в Северна Украйна, напредват всеки ден в Харковска област, както е планувано.

Офанзивата разшири фронта в миг, в който силите на Киев са в отбранителна позиция в Източна и Южна Украйна на фона на дефицит на хора и на муниции, отбелязва Агенция Франс Прес. По време на тази изненадваща атака Москва реализира териториални придобивки, които са най-големите от края на 2022 година, и принуди Киев да активизира подкрепления от други фронтови зони.

Относно договарянията с Украйна, съветският президент съобщи, че в случай че Киев не желае да влиза в договаряния, то и не би трябвало.

Путин прикани за подсилване на формиращия се многополюсен свят. „ Разбира се, належащо е да се укрепи формиращият се многополюсен свят. Всички прелестно схващат това, наясно са с него “, акцентира Путин. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР