Волейболистите от националния отбор на Севена Македония записаха втора победа

...
Волейболистите от националния отбор на Севена Македония записаха втора победа
Коментари Харесай

Северна Македония с втора лесна победа над Босна и Херцеговина на евроквалификацията в Скопие

Волейболистите от националния тим на Севена Македония записаха втора победа на шампионата в Група С на европейските квалификации, на който са домакини. Играчите на селекционера Никола Матияшевич се постановиха над Босна и Херцеговина с в третия си мач на шампионата, игран довечера в зала " Борис Трайковски " в Скопие.

Така македонците са втори във краткотрайното класиране с 2 победи, 1 загуба и 6 точки, с което резервира действителни шансове за класиране на Евроволей 2021. С 6 точки е и Турция, само че с 2 победи от 2 мача. Босна и Херцеговина пък продължава без победа досега. Утре (15 януари) Северна Македония почива, до момента в който босненците ще играят с Турция. Срещата е от 19,00 часа българско време.

Най-полезен за Северна Македония бе Александър Ляфтов с 21 точки (1 блок, 67% успеваемост в офанзива и 67% положително посрещане) за успеха. Капитанът и звезда на отбора Никола Гьоргиев добави още 17 точки (2 аса и 54% успеваемост в атака) за триумфа.

За тима на Босна и Херцеговина Ади Османович още веднъж бе над всички също с 21 точки (1 блок, 3 аса и 57% успеваемост в атака).

Снимки: CEV.EU
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР