Волейболистите от националния отбор на България ще излязат за първия

...
Волейболистите от националния отбор на България ще излязат за първия
Коментари Харесай

Във Варна: България ще спира шампиона в Лигата

Волейболистите от националния тим на България ще излязат за първия си мач от домакинския шампионат в Група 16 от Лигата на нациите във Варна. Техен противник ще бъде последния победител от Световната лига през 2017 година Франция, написа Sportal.bg.

 България - Полша 1:3
Срещата е довечера от 18,30 часа в зала " Конгресна " на Двореца на културата и спорта в Морската ни столица и ще бъде даван онлайн по MAX Sport и онлайн на Фейсбук страницата на каналите.

 България - Полша 1:3 България и Франция са играли 24 пъти между тях на международно равнище, като " лъвовете " водят с 15 на 9 победи. Последният мач сред двата отбора бе през 2017-а в Световната лига, когато " петлите " завоюваха с 3:0 гейма. Последната победа на българите пък е от 2013 година - също с 3:0 в Световната лига. Интересно е, че Франция печели 3 от последните 5 срещи на българска земя, в това число и последните две, като всичките са играни във Варна.

 България - Полша 1:3 4България стартира домакинската конкуренция след една победа (б.р. 3:0 над Япония) и две загуби (1:3 от Италия и Полша) на шампионата в Група 10 в Осака предишния уикенд и след три тежки провали от Група 5, на която бяхме домакини преди две седмици - 2:3 от Сърбия и по 0:3 от Австралия и Русия.

 Франция с бърза победа над Република Корея (видео + снимки)

" Лъвовете " изгубиха възможностите за финалите на Лигата, като сега единствената им цел е да запазят мястото си в елита и да играят за достойнството си. Селекционерът Пламен Константинов направи три промени в състава си в съпоставени с шампионата преди седмица в Осака, като върна в отбора възобновения от травма разпределител Георги Братоев и Тодор Скримов за сметка на Добромир Димитров и Димитър Маринков и повика центърът Красимир Георгиев вместо Илия Петков.
 
 Франция загря за България с бърза победа над Сърбия

 

От друга страна Франция идва във Варна след три победи на домакинския шампионат в Група 12 в Екс ан Прованс над Аржентина, Република Корея и Сърбия и общ баланс досега от 7 победи и 2 загуби. Въпреки, че " петлите " ще бъдат домакини на финалите на Лигата на нациите в Лил, наставникът Лоран Тили е довел в България същия състав, с който игра преди седмица, а точно най-хубавото, с което разполага сега отпред с огромната звезда Ървин Нгапет.

За четвърти следващ уикенд A1 ще излъчи гратис на Facebook страницата на спортните канали MAX Sport мачовете на българския народен тим по волейбол от Лигата на нациите. В петък, събота и неделя възпитаниците на Пламен Константинов ще са домакини във Варна на съставите на Франция, Канада и Бразилия, като дуелите ще може да се гледат онлайн и в ефира на MAX Sport 1.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:

БЪЛГАРИЯ - ФРАНЦИЯ

 България - Полша 1:3 +24

БЪЛГАРИЯ:  Георги Сеганов, Николай Учиков, Валентин Братоев, Тодор Скримов, Виктор Йосифов, Светослав Гоцев - Теодор Салпаров-либеро

Резерви:  Георги Братоев, Боян Йорданов, Николай Пенчев, Розалин Пенчев, Алекс Грозданов, Красимир Георгиев, Владислав Иванов-либеро

Старши треньор: ПЛАМЕН КОНСТАНТИНОВ

ФРАНЦИЯ:  Бенжамен Тонюти, Стефан Бойер, Ървин Нгапет, Тибо Росар, Никола Льо Гоф, Бартелеми Шинениезе - Женя Гребенников-либеро

Резерви:  Антоан Бризар, Жан Патри, Жулиен Линеел, Кевин Тили, Кевин Льо Ру, Жона Агениер, Тревор Клевено-либеро
 

Старши треньор: ЛОРАН ТИЛИ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР