Волейбилистите на Марек Юнион Ивкони (Дупница) записаха втора драматична победа

...
Волейбилистите на Марек Юнион Ивкони (Дупница) записаха втора драматична победа
Коментари Харесай

Марек спря Добруджа в Суперлигата

Волейбилистите на Марек Юнион Ивкони (Дупница) записаха втора трагична победа в Суперлигата в България, откакто се постановиха като домакини над Добруджа 07 (Добрич) с 3:2 (25:17, 27:29, 25:23, 23:25, 15:13) в мач от 3-ия кръг, игран довечера.

Така дупничани нанесоха първа загуба на Добруджа и са на 6-о място във краткотрайното класиране с 2 победи, 1 загуба и 4 точки. Добричлии пък са втори също с 2 победи и 1 загуба, само че с 6 точки. В идващия 4-и кръг Марек приема новака Дунав (Русе), а Добруджа е хазаин на вицешампиона Монтана. Срещите са в петък (9 ноември) от 18,15 часа и събота (10 ноември) от 18,00 часа.

Домакините от Марек потеглиха стремително в първия гейм на срещата, вземайки преднина от няколко точки. Предимството на дупничани се резервира до края и те поведоха с 1:0 след 25:17. Втората част бе много оспорвана, като добричлии поеха самодейността, след което Марек изравни. Ситуацията се повтори още няколко пъти, само че в последна сметка Добруджа изравни геймовете след оспорвано 29:27. Ролите в идващите елементи още веднъж се размениха и двата отбора вкараха срещата в тайбрек. Там играта бе точка за точка, битката бе за всяка топка, само че домакините от Марек се оказаха по-издръжливи и измъкнах успеха след 15:13 и 3:2.

Над всички за Марек бе Ивес Мутабази с 29 точки (6 блока!, 3 аса) за успеха. За отбора на Добруджа Велизар Чернокожев и украинският посрещач Игор Антонюк завършиха с по 23 точки, само че и това не бе задоволително за триумфа.

Снимка: zadupnitsa.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР