Военномедицинска академия (ВМА) няма дългове, а приходите й са със

...
Военномедицинска академия (ВМА) няма дългове, а приходите й са със
Коментари Харесай

ВМА ще има нов ядрено-магнитен резонанс без аналог у нас

Военномедицинска академия (ВМА) няма задължения, а приходите й са със 7 млн.лв. повече спрямо предходната година. Това сподели пред състава на лечебното заведение началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски. Днес се означават 127 години от основаването на ВМА. На тържеството участваха народни представители, столичният кмет Йорданка Фандъкова, представители на разнообразни министерства, военни и други, съобщи Българска телеграфна агенция.

ВМА се утвърди като една от най-сериозната институция в страната както във военното, по този начин и в цивилното опазване на здравето, а неналичието на задължения е дала опция в болничното заведение над 9 млн.лв. да бъдат вложени в инсталация и ремонт. По думите на проф. Мутафчийски още 4 клиники ще бъдат ремонтирани, ще бъде купена и инсталация за ядрено-магнитен резонанс, която е без аналог в страната. Проф. Мутафчийски сподели още, че нова инсталация ще бъде обезпечена и за военните лечебни заведения в други градове.

Началникът на ВМА добави, че единствено към 50 работещи в болничното заведение напущат за една година, до момента в който през 2014 година те са били над двеста.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР