Военно-полицейският парад на Сърбия Защита на свободата е ясно послание

...
Военно-полицейският парад на Сърбия Защита на свободата е ясно послание
Коментари Харесай

Сръбският военен министър: Парадът е послание към нашите приятели и врагове

Военно-полицейският церемониал на Сърбия " Защита на свободата " е ясно обръщение към другари и врагове и всички да го поясняват, както считат, че се вписват, разяснява военният министър на Сърбия Александър Вулин, представен от b92.

Помолен да разяснява изказванието на някои западни медии, че Сърбия взе участие в " дрънчене на оръжия " във време на неустойчивост в Косово и Метохия, министърът изяснява, че Прищина прави това, като не е изпълнила даже главните отговорности, които е приела според съглашението от Брюксел.

" Нестабилността не е нещо, което устройва Сърбия. Президентът Александър Вучич е единственият сериозен общественик в целия район, чиято политика е мир. Не съм сигурен, че всякога има събеседници за тази политика на мир и не съм сигурен, че подхождат съществено към неговото предложение за мир и помиряване в целия район ", добавя Вулин.

Според него, парадът в Ниш би трябвало да подсети, че Сърбия е победител в битката против нацизма и фашизма и че е запазила своята независимост и може да я пази.

Помолен да разяснява реакцията на американския дипломат в Белград за присъединяване на пенсиониран военачалник от някогашната югославска войска Владимир Лазаревич (признат за отговорен от трибуналът в Хага), в шествие на безсмъртния полк на 9 май, Вулин прибавя, че би било по-добре за Кайл Скот да не приказва за това, защото той в никакъв случай не е осъждал закононарушенията, осъществени против сърбите.

" Никой не споделя нищо за потвърдени военнопрестъпници, които ръководят Косово и Метохия, за основаването на Велика Албания, само че би трябвало ли да възбраните на сръбския народ правото да си спомня ", разяснява Вулин.

Според него, Вучич не е президент, който ще се извинява или който ще изостави военните, които пазят тази страна, или ще ги екстрадира на който и да било.

" Денят на успеха е белязан от тези, които се бориха против фашизма. Да се бориш против АОК ( " Армията за избавление на Косово " ) е битка против тероризма, това е да се води битка против фашизма и не виждам причина, заради която военачалник Лазаревич и всички, които се борят против фашизма, които идеологически се опълчват на фашизма, не би трябвало да са на улицата в този ден ", акцентира военният министър.

Той добави, че изказването на американския дипломат Скот - описващо присъединяване на генерала като " позорно " - демонстрира, че не го е грижа за страната, в която работи, където съставлява политиката на огромна мощ. " Да произнесем думата " срам " за Ниш, а не да осъдиш бомбардировките на НАТО, а не да осъдиш водачите, които убиха 26-годишната Лиляна Спасич, тригодишната Милица Ракич, Боян Тосович... ", разяснява Вулин, споменавайки някои от жертвите на войната с НАТО през 1999 година

Що се отнася до съветника на Рамуш Харадинай, който написа, че военачалник Владимир Лазаревич е отпред на военния церемониал в Ниш ден след Безсмъртния полк, това изказване не е направено по простъпка.

" Ветераните са водени от военачалник Зарко Лазаревич по време на " Защита на свободата ". На тях им се явява Владимир Лазаревич. Не е неточност, те лъжат тъкмо както лъжат за всеобщи изнасилвания и геноцид ", добавя Вулин.

" Не си играйте с огъня ", по този начин Вулин разказва експанзионистките упоритости на Албания, застрашаващи мира и стабилността на Балканите, разяснява той пред ТАСС.

" Основна опасност за Балканите сега е основаването на Велика Албания и нейният опит да се укрепи на териториите на други страни, като се стартира с Черна гора, Северна Македония, територията на Косово и Метохия и част от Централна Сърбия. Единствената страна, която се опълчва на това, е Сърбия ", разяснява сръбският боен министър.

Според Вулин, след присъединението на Северна Македония към НАТО, всички албанци ще живеят в единна политическа зона за сигурност, само че албанският министър председател показва предпочитание да " изтрие границите сред тези страни, в които живеят албанци ".

" Те живеят в четири страни и това е обезпокоително ", добавя той. " Освен това Европейският съюз и НАТО си затварят очите за основаването на Велика Албания. "

" Ако някой желае да реши албанския народен въпрос на Балканите, те би трябвало да изгладят и сръбския народен въпрос. Не можем да дадем на албанците нещо, без да даваме същото на сърбите. Ето за какво употребявам опцията да предупредя целия свят: не играйте с огън! Не създавайте Велика Албания на сръбска земя. "

Велика Албания е паналбанска концепция за обединяване на всички територии, където живеят или са живели албанци.

В този случай албанците ще се стремят да получат част от територията на Гърция, половината от Македония, цялото Косово и някои територии от Южна Сърбия, както и половината от Черна гора.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР