Военно-окръжна прокуратура - София внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Военно-окръжна прокуратура - София внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Офицер от НСО, Весо Брадата и още двама отиват на съд за убийството на брокерката Станка Марангозова |

Военно-окръжна прокуратура - София внесе в съда обвинителен акт против четирима души за умишленото ликвидиране на, осъществено на 10 октомври 2019 година в София. 

Един от обвинените - подполковник Борис Иванов, е чиновник на Национална работа за защита (НСО) по време на убийството. Той и още двама са привлечени към наказателна отговорност и за присъединяване в проведена незаконна група за държане и разпространяване на опиати.

Точно поради разкриването на Борис Иванов като главен участник в организирането на покушението против Марангозова основният прокурор Иван Гешев разгласи, че към този момент няма доверие в НСО и защитата му бе трансферирана на Бюрото по отбрана.

Като направил на убийството е упрекнат Петър Костов . Срещу него има доказателства, че на 10 октомври 2019 година той е наблюдавал жертвата до блок в столичния кв. „ Младост “. Спрял с мотоциклет до колата на дамата, извадил букет с изкуствени цветя и почукал на стъклото на предната лява врата. Зад букета държал револвер със заглушител. След като дамата свалила стъклото, той я прострелял с три патрона в главата. При изстрелите от букета се откъснал цвета на една роза, която паднала на асфалта. Костов се опитал да прикрие следите като изгорил облеклата си.

Другите трима обвинени - Борис Иванов, Иво Масларов и Веселин Денков, прочут като Весо Брадата , са предадени на съд като подбудители и помагачи в осъществяване на закононарушението. В хода на досъдебното произвеждане е открито, че Денков е обезпечил парите, които посредством Иво Масларов са били предадени на служителя на НСО и на причинителя на убийството Петър Костов.

Весо Брадата, който е притежател на паметното столично заведение " Воденицата ", нашумя около КПКОНПИ, която му предяви иск за 11 686 736.53 лева и още 7 парцела. Денков бе подозиран и като финансов помощник на антиправителствените митинги от м.г. 

Доведеният наследник на някогашния обществен министър Емилия Масларова - , пък бе търсен от Интерпол като гарант на убийството на Марангозова.

За закононарушението са били обезпечени револвер и мотоциклет, който при оглед на 20 май 2020 година е открит във водоем край софийското село Чепинци.

46-годишната Станка Марангозова е била следена близо месец, в това число с тракер за установяване на местонахождението й.

След убийството незаконната активност на обвинените е траяла.

Освен като подстрекател и помощник в осъществяването на убийството, някогашният чиновник на НСО е притеглен към наказателна отговорност за държане на опиати и муниции, както и за присъединяване в ОПГ за разпространяване на дрога.

Разпитани са над 50 очевидци, осъществен е следствен опит и голям брой експертизи - съдебно-медицински, компютърно-технически, физико-химични експертизи и други

За преднамерено ликвидиране, осъществено с користна цел и със средства, рискови за живота на мнозина, законът планува затвор от 15 до 20 година, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Предстои Военният съд в София да насрочи делото за разглеждане.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР