Военният министър Красимир Каракачанов имал информация, че във Войводиново се

...
Военният министър Красимир Каракачанов имал информация, че във Войводиново се
Коментари Харесай

Каракачанов: Във Войводиново е спокойно, населението е доволно, 2/3 от гетото е премахнато

Военният министър Красимир Каракачанов имал информация, че във Войводиново се чакат представители на организация на някогашни военни, само че задачата им не била противозаконни дейности. Вицепремиерът изясни това в отговор на журналистически въпроси в Народно събрание за обстановката в селото след побоя на 33-годишния военнослужещ Валентин Димов.
 
„ Знам, че там се приготвят да отидат представители на една организация на някогашни военни. Разговарял съм с тяхното управление, уверението е, че отиват да изразят съпричастност с бития си сътрудник, а не да правят противозаконни дейности. Мисля, че полицията ще си свърши работата както първата вечер, когато напрежението и страстта бяха най-силни “. Така вицепремиерът разяснява друга информация - за предстоящи довечера във Войводиново футболни агитки.

 
Той заключи обстановката - спокойна , популацията е предостатъчно , две трети от гетото е отстранено. Оттук нататък, по думите му, е въпрос на процедура по-трайните постройки също да бъдат отстранени, защото и те са нелегално издигнати .

 
Каракачанов е уверен, че няма да има междуетническо напрежение, само че е нужна интеграция на ромите. Според него всяка една община би трябвало да си направи стратегия за срутване на противозаконни постройки.
 
„ Който работи, изкарва си прехраната, отива, наема си квартира, в България има хиляди села, в които има и празни къщи, плащаш си тока и водата, работиш, учиш “, заключи вицепремиерът.-->

 
„ Повече не би трябвало да си затваряме очите, част от това население, изключително в дребните обитаеми места, счита, че има единствено права и всички са му длъжни “, безапелационен е Красимир Каракачанов.

 
Във връзка със з акупуването на изтребители за Военновъздушни сили и думи на водача на АБВ Румен Петков военният министър заяви, че през вчерашния ден е разговарял с него и го е помолил " да спре да приказва неща, които не схваща ".
 
На територията на България никой не е изискал разполагане на ракети със междинен обхват на дейности, акцентира вицепремиерът. Второ, няма " нападателни и отстъпателни самолети ". Разликата сред Ф16 и Грипен е, че американските изтребители разполагат с два пъти повече въоръжение, обясни Каракачанов. Трето, попита той, къде по света, коя застрахователна компания застрахова бойна техника, основана да води война и да бъде унищожавана.
 
По думите му, в България в никакъв случай не е имало процедура да се застрахова бойна техника, застраховат се персоналният състав и автомобилната техника, която не взе участие в директни бойни дейности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР