Военните на Южна Корея обявиха, че властите в комунистическа Северна

...
Военните на Южна Корея обявиха, че властите в комунистическа Северна
Коментари Харесай

Северна Корея проведе голям военен парад за 75-годишнината на Работническата партия

Военните на Южна Корея оповестиха, че управляващите в комунистическа Северна Корея са провели огромен боен церемониал , явно във връзка 75-годишнината на ръководещата Работническа партия .

Парадът, следен и от американските специфични служби, се е провел рано сутринта на площад " Ким Ир Сен " в столицата Пхенян, посочи генералният щаб на армията на Южна Корея.
 Китай протяга ръка на Северна Корея
Китай протяга ръка на Северна Корея

Решението е на Си Дзинпин

Очакваше се Северна Корея да организира огромно събитие за отбелязване на годишнината от основаването на партията, макар че нито едно не е обществено оповестено, отбелязва ДПА.

През последните седмици се наблюдаваше подготовка. Имаше и спекулации, че Пхенян ще покаже нова междуконтинентална ракета .

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е оповестил на военния церемониал, че изолираната комунистическа страна ще продължи да укрепва своята войска , прецизира " Франс прес ".

" Ще продължим да укрепваме нашите военни за самозащита и въздържане ", подчертал Ким в тирада, излъчена по държавната телевизия.

След несполучливата среща с американския президент Доналд Тръмп във Виетнам през февруари 2019 година, договарянията по нуклеарната стратегия на Северна Корея стопираха.

Ким Чен-ун даде обещание в края на 2019 година да покаже ново " стратегическо оръжие ".
 Южна Корея с невиждана молба за съдействие с КНДР
Южна Корея с невиждана молба за съдействие с КНДР

След убийството на южнокорейския чиновник
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР