Военни медици от 42-ри механизиран батальон в Ямбол оказаха помощ

...
Военни медици от 42-ри механизиран батальон в Ямбол оказаха помощ
Коментари Харесай

Военни медици помогнаха на ранена в катастрофа жена

Военни медици от 42-ри механизиран батальон в Ямбол оказаха помощ на ранена в злополука жена при рискови условия . Бойците скромничат за случая и споделят, че това им е работата, само че делото им е за образец.
„ Нищо значимо не сме създали - дългът и инстинктът да оказваме помощ на хората са част от службата ни “
„ Трябваше да реагираме съответно и бързо, раната на коляното на потърпевшата кървеше мощно , авариралият автомобил беше в рискова непосредственост до нея, отвън пътя в канавката, даже не се поколебахме, спряхме и действахме... ” – споделя за случилото се преди броени дни на автомагистрала „ Тракия ” редови войник Атанас Иванов – шофьор-санитар в 42-ри механизиран батальон – Ямбол. Тогава военнослужещите, на път с боен автомобил „ Зетрос ”, оказаха помощ на жена от Сливен, претърпяла пътен случай без заплаха за живота и с огромни вреди за автомобила й.
Военнослужещи от 42-ри механизиран батальон – Ямбол, под управлението на капитан Захарий Димитров, виждат в сектора Стара Загора – Нова Загора лек автомобил, преобърнат отвън пътното платно, с потърпевша в него лежаща жена. Спират и след незабавна преценка на ситуацията и подаване на сигнал за профилирана помощ до телефон 112, подхващат дейности за оказване на първа долекарска помощ. В очакване на кола за спешна помощ, военният санитар редови войник Атанас Иванов открива, с изключение на охлузвания по крайниците и лицето на потърпевшата, и кървяща разкъсна контузна рана на коляното, която бързо обработва и постанова с превръзка.
„ Медицинската чанта и наличните в нея консумативи бяха в ръцете ни, нищо значимо не сме създали – дългът и инстинктът да оказваме помощ на хората са част от службата ни… ” – сподели през днешния ден, 04 юни, редови войник Иванов, който наред с останалите взели участие в благородната постъпка военнослужещи, бяха поздравени пред строя от кома
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР