Военната полиция се опитва да прикрие убийството на старши-лейтенант Тодор

...
Военната полиция се опитва да прикрие убийството на старши-лейтенант Тодор
Коментари Харесай

ГЕРБ обвини Военна полиция, че прикрива убийство на военен

Военната полиция се пробва да прикрие убийството на старши-лейтенант Тодор Манчев. Разследващите се пробват да показват гибелта му като самоубийство и се работи главно по тази версия. Това обявиха във вторник от ГЕРБ. От партията не за първи път изричат подозрения към случая с Манчев. обявиха, че гибелта му може да е обвързвана с напън от висшестоящи.

в края на юли. Малко преди този момент се разбра, че по простъпка американски военни са нахлули в индустриален завод в пловдивското село Чешнегирово. Този проблем стана обществено прочут едвам две седмици по-късно, откакто притежателят на цеха бе подал тъжба. Името на Манчев бе забъркано, защото той бе получил сигнала за грешката като дежурен офицер. Твърдеше се, че той е бил осъден, тъй като забавил предаването на информацията. Впоследствие от военното министерство отхвърлиха наказването на Манчев да е обвързвано със случая в Чешнегирово.

Първоначалното следствие за гибелта му бе поето от военната прокуратура в Сливен. След това обаче делото е трансферирано в София.

Според ГЕРБ Румен Радев би трябвало да освободи от служба шефа на военната полиция Ивайло Сотиров.

" Този човек има директна отговорност за това, което се е случило през последните месеци във връзка с прикриването на това ликвидиране и замяната му с следствие на самоубийство. Докато този човек извършва тази служба има риск да бъдат потулени и други доказателства. На второ място, министърът на защитата, който е извънредно добре осведомен с това, което се случва, неотложно би трябвало да подаде оставка ", съобщи депутатът Тома Биков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР