Военен прокурор (полковник) и военен следовател (подполковник) от състава на

...
Военен прокурор (полковник) и военен следовател (подполковник) от състава на
Коментари Харесай

Разследват двама военни магистрати за стрелба в центъра на София

Военен прокурор (полковник) и боен следовател (подполковник) от състава на Военноокръжна прокуратура - София се проверяват за пукотевица в центъра на София.

Инцидентът станал към 23 часа на 22 октомври, понеделник. Тогава в заведение, намиращо се на столичната улица " Цар Самуил ", зародил спор сред двамата военни магистрати и други гости на заведението.
Военните били почерпени.

Офицерите излезли пред входа на заведението, когато военният следовател демонстративно извадил законно притежавания револвер " Глок 19 " и възпроизвел изстрел по железна врата.

Последвал сигнал до 112, а на мястото пристигнали екипи на Столична дирекция на вътрешните работи. Полицаите открили длъжността на лицата, провокирали абсурда, които били във очевидно нетрезво положение. На мястото е извикана Военна полиция.

На мястото пристигнали други военни прокурори и боен следовател, които неотложно направили нужните дейности по следствието - огледи, обиски, изземване на оръжието и боеприпасите, разпити на очевидци и очевидци и други.

По случая е формирано и досъдебно произвеждане. С разпореждане на основния прокурор Сотир Цацаров следствието е предоставено на Военноокръжната прокуратура в Сливен, тъй че да няма спор.

Цацаров е разпоредил и против военните прокурор и следовател да се стартира дисциплинарно произвеждане за внасяне до Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет на претенции за дисциплинарно уволняване на двамата магистрати.

News.bg напомня на читателите си, че на същата дата - 22 октомври, понеделник, в центъра на София имаше сигнал пукотевица в региона на ул. " Бойчо челник ", кв. " Яворов ".
Сигналът беше подаден към 20.15 часа.

От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи обаче обявиха, че става въпрос за два разнообразни случая. И при двата случая няма потърпевши хора, материалните вреди са дребни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР