Водят се разговори за заместваща техника срещу подкрепата за Украйна.

...
Водят се разговори за заместваща техника срещу подкрепата за Украйна.
Коментари Харесай

Украйна поискала боеприпаси, от които нямаме достатъчно

Водят се диалози за заместваща техника против поддръжката за Украйна . Това още веднъж съобщи военният министър Димитър Стоянов по време на блиц контрола в отрасловата парламентарна комисия. Той също по този начин още веднъж не даде никакви детайлности по тематиката и не разкри какво бихме могли да получим - това би го споделил на депутатите по време на закрито съвещание.

Но това, което бихме могли да получим ще ни е нужно , стана ясно от коментара му.

Военната помощ за Украйна се движи в написаните периоди , стана ясно от коментара му. Колегата му от Украйна е изискал спомагателна поддръжка, само че ние нямаме задоволително количество муниции от това. Украйна не е желала от нас С300, уточни Стоянов. В цифрата, която сме изхарчили за помощ за Украйна се включва и помощта за украинските бежанци. 

Относно проблемите в авиацията, Стоянов сподели, че желаеме на лизинг изтребители втора употреба, до момента в който чакаме новите Ф-16 . Най-добре би било това да са изтребители Ф-16 втора употреба.  Летците ни летят прекомерно малко , предизвести още военният министър.

Полша може да ремонтира 4 мотора за МИГ29 . Преговорите вървят сега и то много мъчно. Евентуално това може да се случи към август месец.

Не сме ремонтирали украинска танкова техника, по думите му. МО не изнася въоръжение и техника, увери Димитър Стоянов и пред медиите след съвещанието на комисията. Няма да се дава военна техника без решение на Народното събрание, даже и той да бъде разхлабен , стана ясно още от изказването на министъра на защитата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР