Води се издирване на заподозрян в убийство, който случайно е бил освободен от център за задържане в Индианаполис, твърдят служители

...
В ход е издирване на заподозрян в убийство през 2021
Коментари Харесай

В ход е издирване на заподозрян в убийство през 2021 г., който беше случайно освободен от център за задържане в Индианаполис миналата седмица, съобщи шерифската служба във вторник, като поиска помощ от обществеността да го открие.

28-годишният Кевин Мейсън беше „освободен по погрешка“ от център за задържане на възрастни в окръг Марион на 13 септември, два дни след ареста му, „поради грешен преглед на документите“ от персонала, се казва в съобщение за пресата на шерифа на окръг Марион.

Не е ясно дали той все още е в окръга, каза полковник от шерифа Джеймс Мартин на пресконференция във вторник.

 Тази снимка от въздуха показва затвора на окръг Честър в Уест Честър, Пенсилвания на 31 август, в деня, в който Данило Кавалканте избяга от съоръжението. Тази снимка от въздуха показва затвора на окръг Честър в Уест Честър, Пенсилвания на 31 август, деня, в който Данило Кавалканте избяга от съоръжението. WPVI-TV/6ABC/AP

Мейсън беше арестуван в Индиана на 11 септември, след като беше издирван по три заповеди от Минесота, включително една, която искаше да бъде задържан по подозрение за убийство във връзка със стрелба през 2021 г. в Минеаполис, съобщи офисът на шерифа. Другите заповеди са свързани с предполагаемо нарушение на условното освобождаване и притежание на огнестрелни оръжия, каза Мартин.

Той беше освободен, след като служителката на шерифа на окръг Марион помисли, че тя коригира дублирани резервации за затворника и премахна две задържания в досието му, каза Мартин. На следващия ден чиновник в Минесота вдигна окончателното задържане в досието на Мейсън и не улови грешката, която се случи предния ден, според полковника.

Двама секретари на затворници, участващи в освобождаването на Мартин, са уволнени и се провежда вътрешно разследване, според Мартин.

„Това беше грешка – това не трябваше да се случва. Мейсън не трябваше да бъде освобождаван от нашия арест“, каза Мартин.

Длъжностни лица открили грешката „скоро след“ освобождаването на Мейсън и оттогава тече „денонощно“ издирване, каза Мартин.

Издирването идва на фона на мащабно издирване, което привлече националното внимание в Пенсилвания. Осъденият убиец Данило Кавалканте избяга от окръжен затвор в Пенсилвания, като се „качи с раци“ до покрива на 31 август и успя да избегне стотици служители, които го издирваха близо две седмици, преди да бъде заловен отново в гората.

Американските маршалски служби, които участваха в издирването на Кавалканте, сега помагат в издирването на Мейсън, казаха властите.

Службата на шерифа изчака шест дни, за да предупреди обществеността за случайното освобождаване на Мейсън, защото искаше да запази „тактическо предимство“, каза Мартин пред репортери.

Abraxas Academy, Пенсилвания. Академия Абраксас, Пенсилвания. Abraxas младежки и семейни услуги

„Използвахме това време като спокойствие на ситуацията, за да не го изкараме още повече под земята и да го изпратим да бяга по-далеч от това, което искахме“, каза Мартин.

Мейсън има „местни връзки с Индианаполис“ и е бил в района след убийството, в което е обвинен в Минесота, каза Мартин.

Следователите са загрижени, че Мейсън може да е напуснал района, след като е напуснал ареста, и че някой може да му помага, каза полковникът.

„Той очевидно избягва правоприлагането от 2021 г. насам. Вярваме, че е доста добър в това, което прави“, каза Мартин.

Службата на шерифа поиска от обществеността да предостави всякаква информация за местонахождението на Мейсън.

Мейсън е описан като тежащ 205 паунда и висок около 5'9", с татуировка на кръст под дясното око и татуировка, която чете "SUB" на гърдите му.

„Нямаме никаква информация, която да ни кара да вярваме, че обществото е в непосредствена опасност в този момент“, каза Мартин, но каза на членовете на обществеността „да не се доближават до г-н Мейсън под никаква форма или начин“.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР