Водещите руски състезатели Антон Шипулин, Сергей Устюгов и Виктор Ан

...
Водещите руски състезатели Антон Шипулин, Сергей Устюгов и Виктор Ан
Коментари Харесай

Русия без най-големите си надежди за медал в ПьонгЧанг

Водещите съветски състезатели Антон Шипулин, Сергей Устюгов и Виктор Ан на този стадий не попаднаха в разрешителния лист на МОК за присъединяване в Зимната Олимпиада в Пьончан през идващия месец. Олимпийският комитет на Русия даде на МОК листа с имена на спортисти, който специфична комисия под управлението на някогашния състезателен министър на Франция Валери Фурнейрон трябваше да прегледа и да утвърди кои от тях могат да вземат участие в Игрите в Република Корея от 9 до 25 февруари.

След оповестяването на разрешителния лист пък Олимпийският комитет на Русия ще утвърди олримпийската делегация на страната. " За огромно страдание в последния лист, който МОК ни даде, не попадат имената на редица от водещите съветски състезатели в няколко типа спорт. Част от тези спортисти, измежду които Виктор Ан, Антон Шипулин и Сергей Устюгов, в никакъв случай не са били замесвани в каквито и да било допинг истории, а всички дадени от тях проби през годините на надпревари на всички места по света свидетелстват, че те са чисти. Въпреки това, техните имена на този стадий отсъстват от разрешителния лист ", съобщи вицепрезидентът на НОК на Русия Станислав Поздняков.

" Ще създадем публично питане към МОК за съответните аргументи, поради които водачите от съветския тим в няколко типа спорт не са включени в листата с евентуални участници на Олимпийските игри. МОК има изключителните права да кани или да не кани тези или тези спортисти. ВСе отново аргументите за едното или за другото решение би трябвало да бъдат основателни и да бъдат разяснени на състезателите ", сподели още Поздняков, като акцентира, че на този стадий цялата информация е предварителна и не е дефинитивна.

32-годишният Виктор Ан е шесткратен олимпийски първенец в шорттрека, а също по този начин има 20 златни оценки от Световни шампионати и още 5 от европейски шампионати. 30-годишният Шипулин е олимпийски и международен първенец с щафетата на Русия по биатлон, като има и 10 самостоятелни победи за Световната купа. 25-годишният Устюгов беше определен за състезател на 2107 годината на Русия, откакто завоюва влиятелната многоетапна конкуренция по ски-бягане " Тур дьо Ски ", както и две трофеи от Световното състезание в Лахти през предишния сезон. Той има и 12 самостоятелни победи за Световната купа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР