*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 9

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 9
Коментари Харесай

Водещите новини! САЩ изпращат нов посланик в България. Актуализацията на бюджета влиза в НС. Слави заплашвал депутатите си

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 9 юни ***

 

Американският президент Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за дипломат на Съединени американски щати в България. Ако номинацията му бъде доказана от Сената, той ще размени на поста Херо Мустафа, която е в България от 2019 година Това заяви " Свободна Европа ".

Кенет Мъртън е бил дипломат на Съединени американски щати в Хърватия и Хаити, а последната му задача е като шарже д’афер на американското посолство в Хаити. Бил е и стопански консултант в посолството на Съединени американски щати в Париж, се показва в биографичната му информация, оповестена от Белия дом.

***

Бюджетът влиза на първо четене в отрасловата комисия в Народното събрание. Въпреки вчерашните политически земетресения, кабинетът утвърди плана за актуализация.

Депутатите ще прегледат план-сметката на бюджета за Здравната каса и Държавното публично обезпечаване, в която се планува увеличение на пенсиите и данъчни облекчения за работещи родители, както и редица други обществени ограничения.

***

Е… има подобен народ…

За сбогом - ден преди Слави Трифонов трагично да разгласи, че " ИТН " напуща обединението и изтегля четиримата си министри, шефът на пътната организация дефинира за победител обединяване, отпред с " БГ Ленд Ко " за ремонт на 15.7 км от третокласния път сред селата Мъдрец - Искрица - Медникарово - Обручище за 16.48 млн. лева без Данък добавена стойност.

Цената на спечелилия претендент не е най-ниската, а четвърта подред. Най-изгодната оферта е на ДЗЗД " Одесос - Парсек " от 13.88 млн. лева, следвана от тази на " ИСА 2000 " - 14.5 млн. лева и " Инфраинжстрой " - 15.3 млн. лева Всички те са отстранени.

Не стана ясно и каква е повода изборът на реализатор да се забави толкоз доста от АПИ, макар че Гроздан Караджов даде обещание той да е явен още при започване на април.

***

Слави Трифонов привиквал депутатите от " ИТН ", като изпращал джипове, с цел да ги вземат даже от домовете им и да ги заведат при него. Лидерът оказвал напън и отправял даже закани към тях, с цел да не напущат групата на Има Такъв Народ и във връзка бъдещото им държание в Народното събрание, написа " 24 часа ".

Такива информации се появиха часове, откакто Слави разгласи, че Има Такъв Народ напуща ръководещата коалиция, а в отговор министър председателят Кирил Петков даде да се разбере, че " Промяната " ще разчита на негови депутати при гласуванията в пленарната зала. " Правителство на малцинството е доста по-добро от държавно управление, в което непрестанно се извиват ръце ", съобщи Петков.

***

***

„ Няма да плащаме такса " успокоение ". Няма по какъв начин да платим тези 3,6 милиарда лв., които изиска Гроздан Караджов. Това са близо 100 лв. на всеки български жител до края на годината. Няма да ставаме заложници[…] “

***

***

***

„ При постъпването на предплатените средства, те са употребявани от пътния строител. В края на 2020 година е закупен парцел в центъра на София за сума от 27 милиона и 402 000 лева Там се правят дейни строителни действия. На съответния лот номер 8 няма активност и за 1 ст. “

***

***

Изслушванията ще стартират на 15 юли, само че до 13 юни те могат да изискат от най-висшия съд на щата Ню Йорк, Апелативния съд, да отсрочи в допълнение даването на показания.

До съглашението се стигна, откакто щатски апелативен съд отхвърли настояването на Тръмп да избегне даването на показания. Тръмп и децата му твърдяха, че даването на показания в гражданското следствие би нарушило конституционните им права[…]

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР