Водещите италиански футболни клубове обсъдиха планове за външни инвестиции в

...
Водещите италиански футболни клубове обсъдиха планове за външни инвестиции в
Коментари Харесай

Клубовете от Серия А обсъдиха потенциална мащабна ТВ сделка

Водещите италиански футболни клубове разискаха проекти за външни вложения в медийния бизнес на Серия А, откакто се появиха известия за оферта на Лигата за платения ефирен оператор " Скай Италия ", оповестява " Ройтерс ".

20-те тима от елита се срещнаха с ръководители на Лигата в Милано, с цел да обсъдят предложенията на частни капиталови компании и банки, които се интересуват от вложение в медийния бизнес.

Срещата приключи без решение и клубовете ще се съберат още веднъж в края на месеца.

" Предложенията, получени от фондове и банки, бяха изпратени на клубовете, които си дадоха време да преценяват другите разновидности ", сподели президентът на Серия А Лоренцо Казини.

Запитан за репортажа на италианския ежедневник " Ла Стампа " по отношение на допустима инвестиция в " Скай Италия ", той добави, че " сега няма нищо съответно ".

Серия А е направила прелиминарен разбор на евентуална транзакция, изследвайки сюжети като усвояване на мажоритарен дял в оператора на платената телевизия, благосъстоятелност на американската група Comcast, или част от нейните интервенции, сподели източник, осведомен с въпроса.

Друг източник сподели на " Ройтерс ", че според проект, препоръчан от основния изпълнителен шеф на Серия А Луиджи Де Сиерво, лигата може да употребява финансиране от интернационалните банки, които се интересуват от вложение в нейния медиен бизнес, с цел да финансира възможната договорка.

Този ход ще бъде в сходство с дългогодишната упоритост на лигата да построи своя лична платформа за лъчение на мачове в Италия.

Източници пресмятат, че " Скай Италия " има към 4,2 милиона клиенти, съвсем половината от които употребяват нейните спортни канали.

В момента DAZN държи правата за Серия А, само че " Скай Италия " демонстрира три мача всяка седмица.

 
 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР