Най-добрият български атлет в скока на височина Тихомир Иванов победи

...
Най-добрият български атлет в скока на височина Тихомир Иванов победи
Коментари Харесай

Тихомир Иванов с победа на турнира в Кипър

Най-добрият български спортист в скока на височина Тихомир Иванов победи на шампионата в град Лимасол, Кипър. 29-годишният плевенчанин първо се оправи с конкуренцията с 2.24, а по-късно преодоля и 2.26, норматив за Европейското състезание в Рим, Италия. Това е и най-хубавият опит на Иванов от 2021-а година, когато той скочи 2.28 в олимпийската година.

След това плевенчанинът смени наставника си Георги Гетов с Георги Помашки (тренирал най-силните гръцки спортисти и олимпийския първенец в скока на дължина Милтиадис Тентоглу) и стартира да тренира най-вече в столицата на Гърция, Атина.

В Кипър Тихомир стартира без неточност на 2.09, 2.14, 2.17 и 2.21. Височините 2.24 и 2.26 покори от втори опит, а по-късно направи два несполучливи скока на 2.28 и един на 2.31. Именно 2.31 е персоналният връх на Иванов, с който той заема пето място в европейската класация (без да се броят съветските и беларуските спортисти, които нямат право на присъединяване в интернационалните състезания).

Ето и кои български спортисти имат норматив за Европейското състезание в Рим и достиженията, с които се класират за надпреварата:

Божидар Саръбоюков - скок дължина - 8.22

Пламена Миткова - скок дължина - 6.70

Мирела Демирева - скок височина - 1.93

Габриела Петрова - троен скок - 14.38

Ясна Петрова - 10 000 м - 32:36.97

Тихомир Иванов - скок височина - 2.26

Очаква се още няколко българи да нападат нормите и квоти за шампионата. Сред тях са Александра Начева (троен скок), Валентин Андреев (чук), Иво Балабанов (3000 м стийпълчейз), Милица Мирчева (бягания на дълги разстояния), Димитър Ташев (троен скок), Лъчезар Вълчев (троен скок) и още.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР