Сривът за Левски на вътрешната сцена през този сезон е

...
Сривът за Левски на вътрешната сцена през този сезон е
Коментари Харесай

Юбилеите на Левски се превръщат в своеобразни еврокошмари

Сривът за Левски на вътрешната сцена през този сезон е цялостен. Спомените от положителното показване в Европа през есента бяха сменени от скорошните резили в България. След като Ботев (Пловдив) завоюва Купата на страната, дефинитивно стана ясно, че " сините " няма да играят в Европа през идващия сезон. Това е тъжно, несъмнено, въпреки някои последователи да намират разтуха в това, че най-малко няма да има неуспех и в Европа в годината, в която обичаният им клуб става на 110 години.

И в действителност в настоящия вид на състава пропадането наподобява по-логично, в сравнение с отново да има хубави моменти. Така или другояче, неуспехът е реалност. А този факт е мотив отново да погледнем в историята и да измерим какъв брой огромен е той.

Левски не за първи път няма да играе в евротурнирите. От началото на 70-те, когато към този момент има КЕШ, КНК и УЕФА, " сините " не участваха през 1973, 1985, 1990, 2014, 2015, 2020 и 2021 година. В един от тези случаи, през 1985-а, трябваше да взе участие, само че бе изхвърлен от БФС, поради свадите на финала за Купата против ЦСКА.

Статистиката демонстрира, че единствено през 2014-а отпадането от шампионатите бе ясно по-рано, в сравнение с през сегашния сезон. В момента остават 3 кръга до края, а точно на вековния празник имаше 4 срещи, когато стана и математически ясно, че евроучастие няма да има. В шампионата за Купата отборът към този момент бе изнемощял, а в шампионата изостана прекомерно от местата, които даваха изход на интернационалната сцена.

Във всички останали несполучливи години последователите най-малко имаха някакви очаквания до последния или предпоследния кръг. 2021-а бе предходната година, в която Левски не игра в Европа. И тогава обаче най-малко научен късмет за позитивна развръзка и бараж имаше до предпоследния мач. А в този момент следва едно досадно и трудно доиграване на последните 3 мача. В тях наподобява, че няма какво да се завоюва, а единствено да се пропада още надолу. А в настроенията на почитателите ще се преплитат горест, тъга, яд и незаинтересованост. Но за всичко това на " Герена " би трябвало да се сърдят единствено на себе си.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР