Водещи технологични компании заедно с Linux Foundation обявиха старта на

...
Водещи технологични компании заедно с Linux Foundation обявиха старта на
Коментари Харесай

Microsoft, Meta и Amazon са сред създателите на Overture Maps Foundation

Водещи софтуерни компании дружно с Linux Foundation оповестиха старта на Overture Maps Foundation, целяща основаването на открити картографски и геопространствени планове от ново потомство. Основатели на фондацията са компанията зад обществената мрежа Фейсбук Meta, Microsoft, Tom Tom и Amazon Web Services. Една от главните цели на организацията ще е да способстват с данни от своите лични услуги и артикули за основаването на осъвременена информация, която ще е постоянно точна и настояща, в крайник с измененията във физическия свят.

„ Отразяването на физическата среда и всяка една общественост в света и то до момента в който се трансформират и порастват, съставлява извънредно предизвикателство, с което никой не може да се оправи. Индустрията би трябвало да сплоти силите си, с цел да направи това за богатството на всички. Ние сме разчувствани да подпомогнем това отворено съдействие сред водещите софтуерни компании, с цел да разработят висококачествени и открити картографски данни. Това на собствен ред ще спомогне за реализацията на невиждани нововъведения, които ще са от изгода за хората, фирмите и общностите “, споделя в особено известие за пресата Джим Землин, изпълнителен шеф на Linux Foundation.

Сред основните цели на Overture ще са интеграцията на данни от голям брой източници – членовете на фондацията, цивилен организации и намерено налични източници, непрестанно валидиране на получените данни, тъй че потреблението на информацията от услугата да може да се употребява надеждно в продуктови системи и основаването на един общ, структуриран и съответно документиран модел.

Коментирайте публикацията в нашите. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във, и ни последвайте в и или изтеглете приложението на Kaldata.com за, и!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР