Водещата новина през изминалата седмица дойде в последния работен ден,

...
Водещата новина през изминалата седмица дойде в последния работен ден,
Коментари Харесай

Най-важното от света през измината седмица: Смъртта на Алексей Навални и трагедията на парада за „Супербоул“

Водещата вест през миналата седмица пристигна в последния работен ден, откакто от Федералната работа за осъществяване на наказванията оповестиха, че съветският опозиционер. В известието се споделя:

„ На 16 февруари тази година в поправителна колония № 3 наказаният Навални А. А. се почувствал зле след разходка, съвсем незабавно изгубил схващане. Веднага пристигнали медицински служащи от институцията и бил извикан екип за незабавна здравна помощ. “

От ведомството прибавят, че са били извършени всички нужни реанимационни ограничения , само че те не са дали резултат . Спешните медици са установили гибелта на Навални. Предстои да се уточнят аргументите за гибелта .

Снимкa: Фейсбук

Припомняме, че Алексей Навални получи интернационална популярност с организирането на демонстрации против съветския президент Владимир Путин и неговото държавно управление , с присъединяване си на избори и с апелите си за промени против корупцията . През август 2020 година той беше токсичен и прекара месеци в болница в Берлин. При завръщането си в Москва през януари 2021 година беше задържан и излежаваше присъда в затворническа колония със непоколебим режим. Навални организира гладна стачка в края на март 2021 година в символ на митинг против неналичието на медицински грижи в пандиза. Руски съд разгласи през юни 2021 година организацията му Фонд за битка с Корупцията и неговите районни офиси за „ екстремистки групи “.

В резолюция от януари 2021 г депутатите настояха за незабавното и абсолютно освобождение на Алексей Навални и всички арестувани по време на демонстрации в негова поддръжка. Парламентът изиска също по този начин доста стягане на глобите против Русия. Тези апели бяха повторени в резолюция от април 2021 година Междувременно съветското държавно управление продължава да санкционира Навални. През юни 2022 година негови съдружници сигнализираха, че той към този момент не е в пандиза, където излежаваше присъдата си. По-късно Федералните затворнически управляващи признаха, че е бил изместен в наказателна колония с тежка известност – пандиза ИК-6, на повече от 250 км източно от Москва. Последната присъда, произнесена от съдиите през август 2023 година, с която срокът му на отнемане от независимост се удължава на 19 години, го реалокира в наказателна колония с оптималната сигурност , предопределена за най-опасните нарушители в Русия.

Дмитрий Песков. Снимка: Президент на Руската федерация

Същевременно в сряда съветската полиция разгласи за търсене министър-председателя на Естония Кая Калас , държавният секретар на Латвия и министъра на културата на Литва . Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Калас се търси за „ опозоряване на историческата памет “. След съветската инвазия в Украйна преди съвсем 2 години, Балтийските страни отстраниха множеството монументи от времето на Съветския съюз.

„ Издирваме ги, тъй като са хората, виновни за решения, които на практика оскверняват историческата памет. Това са хората, които подхващат враждебни дейности против историческата памет и нашата страна “, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

И въпреки всичко седмицата стартира с една позитивна вест, която пристигна от Съединени американски щати – „ Вождовете “ от Канзас Сити завоюваха Супербоул 2023 – финалът на шампионата в американския футбол с 38-35 против „ орлите “ от Филаделфия. Събитието бързо се трансформира в покруса , откакто по време на честването на успеха в сряда бе, при която един почина, а най-малко 15 души пострадаха. Властите заловиха трима души, само че отхвърлиха да дадат повече детайлности за самоличността и претекстовете им за кървавото закононарушение.

През миналите дни следеният от демократите американски Сенат утвърди пакет от 95 милиарда $ в помощ на Украйна, Израел и Тайван. 61 милиарда от сумата са в поддръжка на Киев.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР