Воден режим в жегите: в язовирите у нас има достатъчно

...
Воден режим в жегите: в язовирите у нас има достатъчно
Коментари Харесай

Воден режим при пълни язовири. Къде? На броени километри до София

Воден режим в жегите: в язовирите у нас има задоволително вода, само че не всяко населено място може да бъде захранено от тях.

Язовирите са 85% цялостни - съвсем толкоз, колкото и предходната година по същото време. Оценката на Министерството на околната среда и водите е, че в тях има задоволително вода за битовите потребности на популацията и причина за безпокойствие няма.

Има случаи като този на намиращото се на 20-ина км от София село Владо Тричков, където даже няма нужната инфраструктура, с цел да се черпи вода от язовира, който е единствено на 7 км. За казуса, за който към този момент сигнализира организация КРОСС, в този момент оповестява и БТВ.

Домакинствата в селото край Своге са на воден режим съвсем цяло лято. Затова доста фамилии пробват да се спасят със лични кладенци, само че даже в тях водата свършва.

От общината в Своге обясниха, че с цел да се реши трайно казусът, би трябвало план за селото, за който то няма лични средства. Затова ще се търси помощ от районното министерство.

През лятото от към 1000 души популацията на селото се усилва до над 3000 и по тази причина водата не стига за всички, изясняват от общината.

Ако не бъде решен казусът с водата, хората в селото са подготвени да стачкуват.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР