Водата е важна за нашето оцеляване. Без вода за повече

...
Водата е важна за нашето оцеляване. Без вода за повече
Коментари Харесай

Водата лекува, но само ако пиете дневно това количество

Водата е значима за нашето оцеляване. Без вода за повече от 3 дни органите в тялото ни последователно стартират да отхвърлят, което води до съдбовен край. Кое обаче е най-хубавото количество вода на дневна база, което би трябвало да одобряваме. Повечето теории допускат, че би трябвало да се пие по 2 литра дневно вода като норма. Това е количеството вода, с цел да осигурите естествен живот на тялото и даже да се отървете от наднорменото тегло.

Истината обаче е, е тази норма е норма е строго самостоятелна. Ако да вземем за пример вие тежите 65 кг, а ваш другар – 85 кг. И двамата пиете едно и също количество вода, само че не забелязвате смяна, а той продължава да страда от главоболие и други последствия от дехидратацията. Разковничето е, че дозата вода зависи от тежестта. Трябва да пиете освен, когато се чувствате жадни.

Какво става с вас, когато се обезводните?

Лош мирис

Липсата на вода води до понижаване на производството на слюнка. Тогава броят на нездравословните бактерии се усилва и резултатът е неприятна миризма от устата и неприятен мирис.

Апетит за сладко

То е изключително изразено по време на интензивна умствена работа и спорт. Основният източник на сила – гликогенът – е изтъркан, заради което желанието да хапнете нещо сладко се ускорява. Но в случай че пиете вода, такава потребност няма да имате.

Суха кожа

Въпреки че през днешния ден можете да си купите разнообразни овлажняващи кремове, кожата е по-добре да се овлажнява от вътрешната страна. Пийте повече вода и казусът ще изчезне.

Постоянна отмалялост

При дехидратация, кръвното налягане спада, кръвта навлиза в мозъка доста постепенно, сърцето се свива и страдате от непрекъсната отмалялост.

Лошо въодушевление

Последните изследвания демонстрират, че дамите страдащи от главоболие и нервност изпитват остра потребност от вода, тъй като са доста обезводнени.

Колко вода би трябвало да пиете дневно?

Най-важното в тази ситуация е да знаете тежестта си. След това разделете килограмите си с 32 – и към този момент знаете дневната норма за вода. Ако спортувате, прибавете в тази формула още 0,5 литра на всеки 30 минути от тренировката ви.

37 кг – 1 л
46 кг – 1,5 л
55 кг – 1.75 л
64 кг – 2 л
73 кг – 2.25 л
82 кг – 2,5 л
91 кг – 2,75 л
100 кг – 3 л
109 кг – 3,5 л
118 кг – 3,75 л
127 кг – 4 л
136 кг – 4.25 л
145 кг – 4,5 л

Опитайте се да пиете 2 чаши вода на половин час преди хранене. Доказано е, че подобен елементарен табиет оказва помощ да се поддържа здравословно тегло без доста старания. Не забравяйте, че даже в случай че тялото загуби 10% от водата, това може да докара до закъснение на бъбречната функционалност, главоболие и пристъп.

Ако пиете доста вода, тогава непотребната течност ще измие потребните субстанции от тялото ви. Някои болести предизвикват нарастване на количеството на употребявана вода (бъбречни камъни, диария). Не забравяйте да споделите с приятелите си. /zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР