Водач от добричко село, шофирал с 3.55 промила алкохол, влиза

...
Водач от добричко село, шофирал с 3.55 промила алкохол, влиза
Коментари Харесай

Две години затвор за шофьор, карал с 3.55 промила алкохол

Водач от добричко село, карал с 3.55 промила алкохол, влиза в пандиза за 6 месеца и е лишен от право да ръководи МПС за 2 години, оповестиха от Апелативната прокуратура във Варна.

40-годишният Антон В. ще изтърпи ефикасна присъда от 6 месеца отнемане от независимост при общ режим за ръководство на лек автомобил с рекордните 3.55 промила алкохол. Подсъдимият е бил предаден на съд по бързо произвеждане от Районната прокуратура в Генерал Тошево, откакто на 18 септември тази година в село Росица е било открито, че ръководи колата си пийнал – закононарушение по член 343б, алинея 2 от Наказателен кодекс.

В съда 40-годишният мъж се признал за отговорен и сключил съглашение, което Районният съд одобрил. С него Антон В. приел да изтърпи ефикасното наказване, както и да бъде лишен от право да ръководи автомобил за период от 2 години.

Той към този момент е бил осъждан за същото закононарушение през 2016 година Тогава карал автомобила си с 3.75 промила алкохол в кръвта.

Наложеното му наказване е било 3 месеца отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период. Наказанието му е изтърпяно през декември предходната година. Само 9 месеца по-късно наказаният още веднъж е управлявал пийнал.

Споразумението влиза в действие незабавно и не предстои на обжалване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР