Водач и пътничка от лек автомобил са пострадали при ПТП

...
Водач и пътничка от лек автомобил са пострадали при ПТП
Коментари Харесай

Несъобразена скорост на движение в прохода Петрохан предизвика катастрофа и двама ранени

Водач и пътничка от лек автомобил са потърпевши при ПТП в прохода „ Петрохан “.

На 13.11.2023 година към 16,20 ч. път II - 81, км. 58 + 165, в прохода " Петрохан " в землището на община Берковица, при ръководство на лек автомобил " Хюндай " с монтанска регистрация 54-годишен лидер от регионалния град се движи в посока към гр. Монтана с несъобразена скорост по отношение на профила на пътя.

На десен завой с надолнище при втурване лидерът не съумява да понижи скоростта или да спре и навлиза напълно в лентата, предопределена за насрещно придвижване, като се блъска челно в насрещно движещ се лек автомобил " Тойота Авенсис " със софийска регистрация, ръководен от 59-годишен гражданин от обл. Перник.

В резултат на настъпилото ПТП четирима души от двата леки автомобила са превозени до МБАЛ Монтана за оказване на здравна помощ. При осъществения обзор е открито, че двама от тях – 32-годишна пътничка от лекия автомобил " Хюндай " и лидерът на лекия автомобил " Тойота " са получили комоцио.

На двамата водачи са направени проби за приложимост на алкохол, като резултатите са негативни. На място е осъществен оглед от чиновници на районно управление (на МВР) Берковица и формирано досъдебно произвеждане по член 343, алинея 1, б. " б ", във вр. с член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР