Во Ван Туонг е новият президент на Виетнам, съобщиха местните

...
Во Ван Туонг е новият президент на Виетнам, съобщиха местните
Коментари Харесай

Виетнам е с нов президент - Во Ван Туонг

Во Ван Туонг е новият президент на Виетнам, оповестиха локалните медии.

Националното заседание на страната одобри резолюция за избирането на Туонг за президент на страната, заяви „ Виетнам нюз “.

53-годишният Туонг е най-младият президент в политическата история на виетнамската страна. Той е и най-младият в актуалното 16-членно Политбюро на Комунистическата партия.

Той идва от южната провинция Вин Лонг и има магистърска степен по философия.

В речта си на церемонията по полагане на клетва Туонг се закле във честност към родината, народа и конституцията на Социалистическа република Виетнам.

" (Ще) се стремя да извършвам по най-хубавия метод отговорностите и задачите, предоставени ми от партията, страната и народа ", цитира медията думите на новоизбрания държавен глава.

Преди това Туонг е заемал разнообразни длъжности, в това число партиен секретар на окръг Хо Ши Мин, непрекъснат секретар на Централния комитет и партиен секретар на централната провинция Куанг Нгай. По-късно, през януари 2016 година се причислява към Политбюро, ставайки най-младият му член, а по-късно му е предоставена длъжността началник на Централния отдел за агитация на Комунистическата партия. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР