Ако РС Македония е нарушила Преспанското споразумение, тогава нека Гърция

...
Ако РС Македония е нарушила Преспанското споразумение, тогава нека Гърция
Коментари Харесай

Мицкоски: Ако сме нарушили Преспанския договор, Гърция да се обърне към международен съд

Ако районен съд Македония е нарушила Преспанското съглашение, тогава дано Гърция се обърне към интернационалния съд. Мое право е да назовавам страната си по този начин, както желая. Поведението на президента Гордана Силяновска-Давкова при полагането на клетвата беше почтено.

Това съобщи водачът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който най-вероятно ще бъде и идващият министър председател на районен съд Македония.

Тържествената клетва на президента Гордана Силяновска-Давкова беше почтена. Така Мицкоски отговори на многочислените рецензии по отношение на държанието на новоизбрания президент, който не употребява конституционното име в Народното събрание. По отношение на потреблението на конституционното име на страната той акцентира, че връзката вътре и сред институциите остава в сходство със закона, „ само че е мое човешко право по какъв начин да назовавам страната си “.

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ прикани Гърция, в случай че счита, че има нарушаване на Преспанското съглашение, да не изпраща заплашителни известия, а да се обърне към Международния съд. „ Използвам опцията да насочва обръщение към нашите другари в Гърция, дано спрем със заканите и обструкциите и връщането към предишното, дано гледаме напред към бъдещето. Това са документи, които са част от закона. Ако считат, че сме нарушили Преспанския контракт, значи има интернационален съд, те могат да стартират развой “, безапелационен е Мицкоски.

И в това време той твърди, че ВМРО-ДПМНЕ няма да повтарят грешките от предишното в връзките с Гърция и прикани за другарски връзки и взаимно съдействие. Мицкоски уточни, че няма да отговори на заканите от ветото на Гърция с повторение на грешките от предишното, със промяна на имената на автомагистрали и създаване на монументи.

„ Не чакам връзките сред двете страни да се основават на политически условия. Очаквам да имаме положителни, отлични съседски връзки. Оценявам, че ВМРО-ДПМНЕ, както и държавното управление, ръководено от Нова народна власт, имат своя позиция във връзка с Преспанския контракт, никой от нас не харесва този контракт. За разлика от там, тук Преспанският контракт е част от македонската конституция и закони. Много пъти сме казвали в предишното, че това е действителност “, съобщи водачът на ВМРО-ДПМНЕ. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР