Внучката на Нелсън Мандела почина от рак на 43-годишна възраст,

...
Внучката на Нелсън Мандела почина от рак на 43-годишна възраст,
Коментари Харесай

Внучката на Нелсън Мандела и активист за човешките права почина от рак

Внучката на Нелсън Мандела умря от рак на 43-годишна възраст, заяви представител на фамилията в изказване от вторник.

" Золека умря вечерта в понеделник, 25 септември, заобиколена от другари и семейство ", се споделя в изказването, споделено в формалния ѝ профил в Instagram.

В профила тя документираше борбата си с рака. На 23 август тя написа: " Какво да кажа на децата си? Как да им кажа, че този път може да не съумея да изживея живота си като оживяла? Как да им кажа, че всичко ще бъде наред, когато не е? Аз загивам... Не желая да загивам ".

Фондация " Нелсън Мандела " също излезе с декларация във вторник, в която се споделя, че " изрича най-искрени съболезнования на семейство Мандела във връзка трагичната кончина на Золека Мандела ".

" Скърбим за загубата на обичания внук на мама Уини и Мадиба и другар на Фондацията ".

Фондацията я разказва като " неотклонен деятел за опазване на здравето и правдивост ".

" Нейната работа за повишение на осведомеността по отношение на предварителната защита на рака и непоколебимият ѝ ангажимент за унищожаване на стигмата, обвързвана с заболяването, ще продължат да въодушевяват всички нас ", се споделя в известието.

Активността ѝ включваше и акции за пътна сигурност, откакто 13-годишната ѝ щерка Зенани почина в автомобилна злополука през 2010 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР