Внимателно следим неспиращата дискусия сред българския политически елит за възможни

...
Внимателно следим неспиращата дискусия сред българския политически елит за възможни
Коментари Харесай

Меко от Москва: Дадете ли оръжие на Украйна, диалогът ни ще се усложни за дълго |

Внимателно следим неспиращата полемика измежду българския политически хайлайф за вероятни доставки на оръжия и екипировка за украинските националисти. За следващ път бихме желали да подчертаем, че сходна стъпка от страна на публична София надали ще спомага за нормализиране на обстановката в Украйна, както и ще усложни руско-българския разговор по доста насоки в дълготраен проект. Това се споделя в позиция на посолството на Русия, качена във фейсбук профила на задачата.

Прави усещане, че сходна дефиниция е много мека. В позицията на Москва на никое място не се споделя, че в случай че България даде оръжия на Киев това ще ни въвлече в спора сред двете страни, както настояват някои от политиците у нас.

От задачата на Кремъл напомнят, че от днес действа нов ред на заплащания за доставките на съветския газ за страните, които са избрани като „ вражески “, защото, според Москва, те водели враждебна политика по отношение на Русия. Режимът на Путин уточни и България за зложелател.

В сходство с новите правила заплащанията ще се правят с рубли посредством сметките в съветските банки при опазване на настоящата цена и други параметри на настоящите контракти, показват от посолството и заявяват, че не престават да доставя газ в цялостен размер в сходство със отговорностите съгласно настоящите контракти, в това число посредством преноса през Украйна.

Новият ред на заплащания е изработен по насила отговор на нелегално блокиране на съветските валутни активи, която лиши страната ни достъпа до получаваните за газ средства. Нямаме нито опция, нито предпочитание да доставяме газ гратис в страните, които усърдно се пробват да ни навредят. Отказът да се заплаща с рубли ще се преглежда като несъблюдение на отговорности съгласно контракти с всички произлизащи от това последствия, декларират още от задачата на Москва.

Според съветското посолство " сегашното катастрофално военно-политическо състояние в Украйна е провокирано не от дейностите на Москва, а от многогодишния блян на Вашингтон и съдружниците му да основат на територия на страната фашистка страна, ориентирана против Русия ".

Според амбасадата на Митрофанова първият стадий на спецоперацията в Укайна е приключил с триумф, вследствие на който въоръжените сили на Украйна бяха принудени да се съсредоточат върху удържане на огромни градове, което не им е разрешило да нападат Донбас.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР