„Внесохме две искания по отношение на това всичко, което даваме,

...
„Внесохме две искания по отношение на това всичко, което даваме,
Коментари Харесай

Георги Гьоков: ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС вече са в тройна коалиция

„ Внесохме две претенции във връзка с това всичко, което даваме, подаряваме, продаваме на Украйна да минава през Народното събрание и да бъде гласувано от Народното събрание с ясния претекст всички българи да виждат какво страната ни дава на Украйна, а не някой подмолно да взема решение. Далеч сме от мисълта, че с 23-ма народни представители можем да спрем каквото и да е решение на държавното управление, подкрепено от болшинството, само че дано българите виждат какво излиза от България “.

Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Гьоков в ефира на Nova News.
Социалистът разяснява предлагането за даване на 100 БТР-а на Украйна:

„ С това предложение желаят да си вържат гащите, тъй като видите ли, не държавното управление взема решение, а болшинството в Народното събрание “, сподели Гьоков и уточни, че народните представители от „ Българска социалистическа партия за България “ ще гласоподават „ срещу “ това предложение, тъй като първо, не е потвърдено, че военната техника е с отпаднала нужда и второ, социалистите са безусловно срещу каквато и да било военна поддръжка.

„ Хуманитарна поддръжка за Украйна - да, само че военна – не “, безапелационен бе Георги Гьоков.

Попитан по отношение на за какво социалистите виждат в лицето на Движение за права и свободи трети съдружен сътрудник, националният представител изясни:

„ Виждате по какъв начин си разпределиха комисиите в Народно събрание, по-голямата част е на ГЕРБ, една дребна част е на ПП-ДБ и съвсем толкоз за Движение за права и свободи. Има и по-предна политическа мощ от Движение за права и свободи, с цел да получат те толкоз доста комисии. Само това би трябвало да ви наведе на мисълта, че Движение за права и свободи са към този момент в ръководството, в обединението. Те от дълго време поддържат всички решения на това образувано болшинство под предлога за евроатлантизъм и конституционно болшинство. Другият претекст, който ми дава право да кажа, че ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи към този момент са в тройна коалиция, е изявлението на Йордан Цонев от трибуната на Народно събрание, той сподели: „ Това е ситуацията и оттук насетне по този начин ще бъде “. На всички българи това би трябвало да ни приказва, че това е към този момент тройна коалиция “, безапелационен бе Гьоков.

По отношение на разпределението на комисиите, социалистът съобщи, че традициите на парламентаризма изискват съществени диалози преди този момент да се случи:

„ Едно болшинство може да не остави на никого другиго нито една комисия, или да им остави всички комисии, в случай че реши. Но традициите, парламентаризмът, демокрацията не работят по този начин – а с диалог “, сподели социалистът и уточни, че до момента практиката е те да се разпределят съразмерно по отношение на представителството на съответната парламентарна група.

Попитан по отношение на дали социалистите разчитат в изявленията на президента Радев от последните дни политическа поръчка, надхвърляща актуалната му позиция, Георги Гьоков съобщи:

„ Президентът Румен Радев беше повдигнат на първо място с гласовете на Българска социалистическа партия и левите хора. За мен е учудващо, че той работи и прави политически планове все за сметка на Българска социалистическа партия. Не бих се учудил, в случай че тръгне да прави следващ план, тъй като видяхме, че обратно във времето се опита да направи това. Разочарован е от настоящия план, тъй като той не се оказа смяна, а замяна, и той си го сподели непосредствено, наричайки Политическа партия „ шарлатани “. Очаквам, че може би ще има нова проба “, сподели социалистът и уточни, че представителите на Българска социалистическа партия за локалната власт ще бъдат определени такива, че да нямат опасност от каквито и да били планове на президента или на който и да било другиго.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР