Внасянето на вот на недоверие към правителството от ГЕРБ не

...
Внасянето на вот на недоверие към правителството от ГЕРБ не
Коментари Харесай

Промяната на нокти! Как ще преборят вота на недоверие

Внасянето на избор на съмнение към държавното управление от ГЕРБ не е ненадейно предизвикателство за нас и не е нещо, което трансформира метода, по който ще действаме в идващите седмици и месеци, разгласи пред бТВ ръководителят на парламентарната група на „ Продължаваме промяната “ Андрей Гюров.

„ Този избор на съмнение се оказва извънредно елементарен за нас за опровержение. Както видяхте тематиката за Северна Македония се оказа димна завеса, същото е и с повдигането на тематиката за икономическата и финансовата политика на държавното управление “, добави той.

По думите му ще бъде извънредно рисково сред първо и второ четене да се вкарват спомагателни ограничения.

„ Обръщаме се към всички народни представители, тъй като не ги преглеждаме като материални доказателства или предмети, като неща, които могат да се внасят или изнасят като от банкова сметка. Ние мислим, че всеки депутат, който е определен в това Народно събрание, е положил клетва да се води от ползите на страната и на народа, а не да извършва поръчки от диванчето “, съобщи още Гюров.

Пред Българска национална телевизия Андрей Гюров също изрази убеденост, че след вчерашната поръчка на ГЕРБ за избор на съмнение, държавното управление ще съумеете да откри нужната поддръжка.

" Да. Мислим, че имаме ясните поръчки кои са значимите неща, които би трябвало да се случат оттук насетне в ръководството. Според мен е много безконтролно основаването на една политическа неустановеност тъкмо в този миг, в който и пенсионерите и младите фамилии, и бизнесът чакат помощи във време на ценова рецесия. Освен това имаме Плана за възобновяване и резистентност, който извънредно зависи от това Народно събрание идващите месеци да работи доста дейно и интензивно. Мисля, че в Народното събрание има задоволително хора, които могат да слагат ползите на страната над своите персонални ползи, тъй че в последна сметка да продължим да работим ", сподели той.

Гюров съобщи, че тематиката за Република Северна Македония (РСМ) не е на дневен ред. Заяви, че това, което министър председателят Кирил Петков дружно с Олаф Шолц са споделили е, че на този стадий упованията на България е РСМ да извърши своите поръчки. Ако има смяна в позицията, тя ще мине в Народното събрание.

За бюджета Гюров сподели, че има необятно схващане и в опозицията и измежду ръководещите, че би трябвало да се откри обща позиция, която да разреши приемането на бюджета.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР