ВМРО не признава изборните резултати от Турция, но признава официалните

...
ВМРО не признава изборните резултати от Турция, но признава официалните
Коментари Харесай

ВМРО обмисля оспорване на изборните резултати от Турция пред Конституционния съд

ВМРО не признава изборните резултати от Турция, само че признава формалните резултати. Това разгласи на брифинг депутатът Ангел Джамбазки. Той благодари на всички, взели участие в изборите, както и на гласоподавателите на първата публична конференция на партията след изборите от неделя.

„ Резултатите са такива, каквито са и ние признаваме изборния резултат. Приемаме оценката, която получихме. Ротацията във властта е нещо обикновено. За Вътрешна македонска революционна организация не е на живот и гибел да имат представители в Народното събрание. За нашето близо 30-годишна нова политическа история сме били няколко пъти част от Народното събрание и веднъж част от ръководството. В ротацията няма нищо изключително, безвъзвратен и трагично, Резултатът е явен и мандатът е явен ”, сподели още той.

" Партиите, които показваха желанията и волята на митинга, имат поддръжка и те би трябвало да имат опция да осъществят този мандат. Ако би трябвало да гледаме чисто егоистично, ние би трябвало да желаеме реванш незабавно. Но това е доста тяснопартиен интерес. Интересът на българската държавност, на българската общност, на българските жители в тази обстановка, изисква да има устойчиво и ползотворно ръководство. ", изясни Джамбазки и привества всички, които са постигнали представителството в новото Народното събрание.

Той им пожела също да реализират единодушие, да се обединят и да излъчат държавно управление и ръководство. Според него противоположното би било във щета на ползите на българските жители, както и на доста системи като здравна и икономическа.

Джамбазки показа екип от младежи, с които Вътрешна македонска революционна организация е работила по време на изборите в Турция. Именно с тях партията подава сигнал за нарушаване по време на изборите в южната ни съседка. Той излезе и с предложение резултатите от секциите в Турция да бъдат оспорени с отворено писмо до Конституционния съд.

" Смятаме, че по време на изборите бяха осъществени голям брой основни нарушавания по смисъла на изборния кодекс, жестоко погазващи наредбите на закона, които са съображение за преразглеждане на резултатите във всяка една секция, защото са повлияли на крайния резултат и са очевидно учредения за касация ", изясни Джамбазки.

Сред нарушаванията са диалози сред членове на секциите на език, друг от българския, незаконосъобразно попълване на заявления по пример, нарушение на възбраната за пропаганда в изборния ден, нарушение на разпоредбите за броене на гласовете от страна на СИК.

" Искам да подчертая, че това оборване на резултатите няма да докара до това Вътрешна македонска революционна организация да влезе в Народното събрание. Дори всички гласове в Турция да бъдат оповестени за недействителни, което не е допустимо, това няма да промени резултата, тъй че да размести партиите, които влизат в Народното събрание. Дори е допустимо да докара до пренареждане на поредността на партиите при влизане в Народното събрание ", съобщи Джамбазки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР